Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Правляча каста боїться вільних громадян – Остап Дроздов і УАВЗ про етатичну державу

Категорія:

Світ:

Вільний громадянин лише зараз народжується. Через тему зброї цей громадянин повертає собі відповідальність. Дуже вигідно відповідальність спихнути на когось. Так завжди роблять раби. Патерналізм і державна гіперопіка, яку дуже маніпулятивно використала теперішня влада, робить шкоду, тому що знерухомлює вільного громадянина.

znimokekrana2023-10-25161749.png

Прінтскрін відео

Сьогодні тема володіння зброєю – це питання безпеки. У нас держава завжди мала монополію на захист. Зараз питання дозріло то того, щоб громадянин не лише мав би комусь делегувати вирішення питання його безпеки (в даному разі державній системі), а й безпосередньо собі мати право на захист.

Держава – це сукупність чиновників, які намагаються своїм власним інтересам надати статус державних, каже Георгій Учайкін. Війна дорого нам коштує, вона дуже болісна, але істина "хочеш миру, готуйся до війни" досі є актуальною. Україна завжди має бути готовою дати відсіч.

Держава, в якій ми жили (і зараз живемо), є етатичною. Така держава виробила не громадян, а рабів, – каже Остап Дроздов. Громадянином є лише самодостатня людина, всі інші – патерналісти. Вони згодні мовчати, бути покірними. Рудимент держави XX сторіччя громадянина знеструмлює, він вбиває вільного громадянина. Вільний громадянин лише зараз народжується. Через тему зброї цей громадянин повертає собі відповідальність. Дуже вигідно відповідальність спихнути на когось. Так завжди роблять раби.

Повернення відповідальності – це завдання для нашого посттравматичного суспільства. Патерналізм і державна гіперопіка, яку дуже маніпулятивно використала теперішня влада з 2022 року, робить шкоду, тому що знерухомлює вільного громадянина.

Про боротьбу за український простір та вільного громадянина – у розмові Георгія Учайкіна з журналістом та письменником Остапом Дроздовим.

00:28 Господь зробив людей різними, а Семюел Кольт зробив їх рівними
07:19 Що таке екзистенційна війна
13:02 Війна йде не за територію
17:46 XX сторіччя з громадян зробило безправних гвинтиків
26:16 Демократичні держави поважають своїх громадян, безправні держави – громадян бояться

 

Наші інтереси: 

Важливо нарешті зрозуміти природу тієї держави, яку ми маємо. На прикладі питання щодо володіння українцями зброї можна побачити, що являє собою нинішня держава країни. Якби мешканці Бучі мали власну зброю, чи допустили б вони, щоб їх вбили російські окупанти? На Київщині місцевий житель самостійно ліквідував 12 окупантів і весь екіпаж БТР, використовуючи власну спортивну та мисливську рушницю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи