Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 36

Про бога Юпітера-Перуна і масонські обряди

Бог Зевс наказав прикувати Прометея до скелі за те, що він украв у богів вогонь для людей. В міфах про Зевса і Прометея показується боротьба новонародженого і досвідченого, а оскільки Зевс-Юпітер є досвідченим, то він перемагає на деякий час і приковує  Прометея до скелі. Але тут є перекручення розуміння. Каменярі-архітектори були першими, хто ніс для людей знання геометрії та математики. Отже, прикувати до скелі, значить працювати з гірськими породами землі, щоби донести знання.

Багато міфів існує про грізного бога Зевса-Юпітера. Він посилав блискавки- погрожував, палив, руйнував; перетворювався в різних тварин - спокушав земних жінок, народжував багато дітей. Всюди він володарював- знищував своїх нащадків і непереможно тримав єдину владу. Тільки рідко де сказано, що він навчав, допомагав, будував.

Планета-гігант

Сучасна модель походження Сонячної системи передбачає одночасне утворення Сонця і планет (у тому числі і астероїдів) з величезної маси газу, що складається переважно з водню. Її називають сонячною туманністю.

В центрі виникло Сонце, ставши головним об'єктом всієї хмари. Вплив гравітаційних сил і сонячного випромінювання зруйнували первісну структуру хмари. В ній з'явилися розрідження і згущення (протопланети), які захоплювали всяку речовину, що попадалася на їхньому шляху. З найбільш масивних протопланет утворилися планети. При цьому на Сонці почалися ядерні реакції, що перетворюють водень в гелій.

Таким чином, близько 5 мільярдів років тому Сонячна система сформувалася такою, яку ми зараз спостерігаємо. Астероїди - залишки проміжних тіл, з яких створювалися планети, збереглися до нашого часу. Вони так і не зуміли сформуватися в планету через близькість масивного Юпітера. Планета-гігант своїм впливом збільшувала відносні швидкості астероїдів і довела цей процес до такого стану, що кінетична енергія астероїдів перевищила гравітаційну, а в таких умовах вони вже не могли з'єднуватися і формуватися в єдине тіло при зустрічі. Швидше навпаки, зіткнення призводило до взаємного дроблення, а не об'єднання.

 Слід зазначити, що 65 мільйонів років тому на Землі відбулося вимирання динозаврів та інших представників тодішньої фауни.

На підставі їх детальних досліджень передбачається, що астероїд діаметром 10 кілометрів врізався в Землю, і в результаті вибуху в атмосферу піднялися тисячі кубічних кілометрів утвореного пилу. Ця хмара на кілька років перегородила доступ сонячним променям, і настала вселенська пітьма на Землі, зупинився процес цілющого фотосинтезу. Практично всі хребетні, масивніші 20 кілограмів, загинули голодною смертю.

Зрозуміло, що і ця версія спростовує гіпотезу про Фаетона. Якщо Фаетон вибухнув 16 мільйонів років тому, то звідки ж узявся астероїд, який впав на Землю 65 мільйонів років тому?

По відстані астероїди знаходяться порівняно близько від Землі: більшість з них утворює кільце між Марсом і Юпітером. Астероїди обертаються по орбіті, яку могла б займати ще одна планета. Є гіпотеза, що на можливу планету, іноді звану Фаетон, згубно вплинуло сусідство гігантського Юпітера. За легендою юнак Фаетон взявся керувати колісницею сонячних коней, але не впорався з керуванням і був убитий блискавкою Зевса-Юпітера.


Творець геліоцентричної системи польський вчений М. Коперник, прийнявши за одиницю відстань від Землі до Сонця (астрономічна одиниця), вперше обчислив відстані від Сонця до Меркурія, Венери, Марса, Юпітера і Сатурна. На Кеплера, ревного послідовника Коперника, сильне враження справив той факт, що Юпітер знаходиться дуже далеко від Марса. Між цими планетами начебто існувала якась "порожнина", і він висловив припущення, що в цій "порожнечі" повинна знаходитися якась невідома невидима планета. Гаусс обрахував орбіту відкритої ним "зірки". Виявилося, що це не комета, а мале небесне тіло з орбітою, що проходить між Марсом і Юпітером, віддалене від Сонця на середню відстань 2,8 астрономічних одиниць. Не було жодних сумнівів у тому, що "зірка Піацці" є малою планетою, названої Церерою. В 1802 році "неподалік" від Церери він відкрив іншу, подібну їй малу планету, яка була названа Палладою. Її орбіта обертання навколо Сонця також опинилася між орбітами Марса і Юпітера. Цікавим було те, що її орбіта майже збігалася з орбітою Церери.

Це навело Ольберса на думку про те, що обидві відкриті малі планети - Церера і Паллада - в дійсності є уламками якоїсь великої планети, яка оберталася навколо Сонця по орбіті, що лежить між орбітами Марса і Юпітера. З невідомих причин планета розкололася. Розвиваючи цю думку, Ольберс висловив припущення, що між орбітами Марса і Юпітера повинно знаходитися велика кількість уламків розколотої планети. У 1804 р К. Гардінг відкриває інші малі планети. Найбільша з них є Церера і має діаметр 770 км, а наступні мають менші розміри. Відкриті в останні десятиріччя астероїди мають діаметри менше 1-2 кілометрів. Вченими також визначено, що Юпітер захищає Землю від великих астероїдів, які він поглинає.

 Перун-Зевс тримає дві стріли в руках, знання двох планет  по зодіаку 1 і 9 .

Існує версія, що раніше на Землі був інший клімат і вона була нерухомою. Що колись дві великі держави на Землі розбили планету Фаетон. Що Місяць з Марсом мають  притягання, вони час від часу зближаються. Також, що Місяць має давнішу структуру від Землі і йому 14 млрд. років, і появився він біля Землі біля 12 тисяч років тому.

Про Зевса-Перуна і Прометея-Марса

Бог Зевс наказав прикувати Прометея до скелі за те, що він украв у богів вогонь для людей.  В міфах про Зевса і Прометея показується боротьба новонародженого і досвідченого, а оскільки Зевс-Юпітер є досвідченим, то він перемагає і приковує Прометея до скелі. Але тут є перекручення розуміння. Каменярі-архітектори були першими, хто ніс для людей знання геометрії та математики. Отже, прикувати до скелі, значить працювати з гірськими породами землі, щоби донести знання. 

Вже знаємо, що лабіринт прорізався першопроходцем у вигляді розсікаючого інструменту, лабрисом. Це було Слово, бо лабра має значення  губи.

Титану Прометею нічого було красти, він сам все знав. Прометей - перекладається ясновидець. Те, що він приніс іскру в очеретині може значити, звук чи гра на сопілці або інструменті зі склеєних очеретин, що, в свою чергу, мало вплив на магнітні хвилі Всесвіту. Значить його прикували до скелі з метою, в розумінні будувати, працювати. Те, що до Прометея прийшов його дядько Океан, співчуваючи і думаючи, як допомогти йому, також найде своє пояснення пізніше. (Думаю, що дядько написано замість слова мати).

Згідно з іншими міфами про Зевса, то Кентавр, названий Хіроном (Філідором) подарував Ясону і аргонавтам глобус, на якому були технічно організовані і об”єднані сузір”я і Кентавр-Хірон навчив їх визначати дорогу по зірках. Він набрався знань у Аполлона і Артеміди і не захотів свого безсмертя в обмін на звільнення Прометея від кайданів. Так Кентавр-Стрілець піднявся на небо. Якщо перенесемо наш погляд на планети, то побачимо, що Марс відділений астероїдами від Юпітера-Перуна.

Стріла владного Юпітера-Перуна направлена вверх і розриває смертне коло життя, адже знак Стрільця має силу і досвід утворити нове коло, нерозривну спіраль еволюції.  Удосконалю вислови про стріли. Перун володіє тільки двома стрілами вогню, тому в Аполлона він не міг отримати знання, як третю стрілу, бо трьома стрілами володіє Нептун, певно це є Велес.

Про Кентавра також існує інший міф, що він страховисько, яке живе в центрі Лабіринту і спонукає надавати йому в жертву молодих юнаків. Знову розуміння боротьби поколінь, що старий з”їдає молодого і необхідність жертвоприношення. Вже знаємо, що Кентавр являє собою досвідченого конструктора-архітектора, який переходить на вищу фазу розвитку і веде за собою.  На малюнку Зевс навчає Марса грати на музичному інструменті арфі.

Сьогодні можна розуміти, що жертвоприношення- це є терпіння для навчання, праця, щоби пізнати в собі бога. Придумано, що віддай богу десятину. Я би сказала, що 1/10 працюючих людей утримує 9/10 непрацюючих, бо всі закони - це перекидання  папірців і непотрібний клопіт. Бог нічого не потребує, він люблячий і тільки дає, коли просимо.  Десятину можна розуміти як докласти частину  терпіння для розуміння знань: зупинитись, побачити, зрозуміти  і навчитись. Також 1/10- це один палець з десяти, тому "десятина"  може мати  інше розуміння.

Ще планету Марс називають планетою війни, воїн для битви. А в дійсності це новонароджений, безстрашний першопроходець, який несе мир і тепло, він перший проходить через темряву і голосно кричить - “Я ”. Його символ є ягня і його можна вважати першим променем від Сонця. Те, що Прометей крав вогонь у богів, не співпадає з посланим у світ Сином Божим, тому-то, відносно злодійства і кражі, - це якась плутанина, або в дійсності старші не хотіли передавати правдиві знання молодому поколінню. Бо так і є, адже церква офіційно і довго вбивала всіх вчених, до останніх ста років тому. На малюнку видно, яка іскра була в очеретині у Прометея.

Існує міф, що Зевс одружився з богинею мудрості Метидою (в інших міфах це була богиня правосуддя Феміда). Але богині долі - мойри - передбачили, що від Метиди у Зевса з'являться дочка і син, які відберуть у нього владу над світом. Щоб уникнути цього, Зевс приспав Метиду і проковтнув її до того, як вона народила йому дочку - богиню Афіну Палладу. ( Приспав і проковтнув, можна розуміти, обманув).

Масонські ложі появилися від перших каменярів, які збиралися під дахом-навісом, так з"явилось слово масон. Геометрія будування — це організація управління.

Хто допоможе сину вдови”- цей вислів став девізом   каменярів-архітекторів. Син вдови- це той перший посланець, як Син Божий, Овен-Марс. Чому син вдови? А тому, що він перший прокладає шлях, без досвіду і йому нема кому підказати. Батько має значення як Досвід і Мудрість. 

Каменярі будували, бо камінь надовго зберігає структуру і надійно передаються знання наступним поколінням, шлях відтворення будування неба. Певно будівлі також є маяками для космічних енергохвиль. Геометрія вивчала астрологію, тому каменяри втілювали на землі мудрість неба, утворюючи геометричні структури. Таким чином архітектурні будівлі для наступного покоління поставали у вигляді Батька, що навчає. Батько - це архітектор астрології на небі, це —Зевс, Перун, Кентавр, цифра 9, завершення досвіду. Він організував сузір”я зодіаку, щоби люди вміли їх читати, бо вони впливають на Землю і  числа вели до містичного зв”язку з верхніми силами.

Теперішні ритуали масонів перетворилися на відзвуки чогось невідомого, чи певно навмисно так роблять. Подивилась ось відео про їхні ритуали і аналізую. https://www.youtube.com/watch?v=-6fmfiV34oY

1. Масонський обряд  посв”ячення- зав”язані очі- показник, що дорогу прокладають наосліп, методом проби, набуваючи досвіду, як першопрохідник. Таким чином кожне смертне коло починається спочатку.  Але ж  Прометей є ясновидцем і настав час, коли очі треба протерти, а не зав”язувати. Головний інструмент каменярів -це рівень, подібний на вагу, символ рівноваги. Це знак зодіаку Терези, богині  Правосуддя. То хіба можна будувати щось  з зав”язаними очами, не дивлячись на рівень?

Ось і зрозуміло, що цю богиню показували з зав”язаними очами, адже у влади все косо і криво. Одночасно, як гарно видно, що жінці зав"язали очі,  вона неосвічена, нічого не розуміє і ніде не приймає участі. Хоч насправді в символах масонів існує око на знаках. Ось ця нерозбериха і прояснюється для тих, хто  хоче знати.

2. Три рази стукати молотком по голові і вдавати смерть, а наостанок воскреснути- це три стадії, які треба пройти. Вважаю, що цей метод спотворений, бо не шляхом триразового вмирання, а шляхом очищення чи програмування- “Замочити, випрати і виполоскати білизну”- так сказано про перехід Гермеса до безсмертності. Відродження прийде з води, а вогонь - це  набути знань, наука.  Певно масони важають лоб каменем, який треба розколоти молотком, бо так витесували каміння. “Минуло небагато часу, і Зевс відчув в голові нестерпний біль. Щоб позбутися його, він покликав свого сина Гефеста і наказав, щоб той розрізав йому голову.” (Гефест- це той же Юпітер-Стрілець, сам собі). Змахнув мечем Гефест і розсік голову батька і вийшла звідти Афіна ...”

3. А чому мотузок на шиї в сьогоднішніх масонів? Тому, що ним каменярі вимірювали довжину, це мірило простору. Також має значення символу змії, яка, в свою чергу, є символом Океану, що може значити електромагнітні хвилі Всесвіту. Але зав”язаний на шиї мотузок -це смертність, бо змія згорнута, замкнене коло. Надіюсь, що масони це усвідомлюють, хоч сьогодні всі ми зав”язуємо шарфи, проте колись ми їх замотували, також і пояси. Так утворювалася спіраль, а масони роблять зашморг на шиї. Хоч сама петля може мати значення Нуля -простору, що надалі переходить у спіраль, але знак недосконалий.

4. Фартухи з храмом Соломона начіпили (ніби вони архітектори), бо такий фартух надівали каменярі для роботи, це захисний робочий одяг. Чи не смішно тепер стало від  масонської таємності? Хоч він може бути знаком старанності чи творчості. На малюнку на плечах  у давнього масона нема петлі і видно чіткі геометричні лінії.

Шарф  зубчиком нагадує рівень на центр. Фартух на животі також може значити, що живіт є храмом, адже там запускається  вогневий реактор у сьогоднішніх праносяючих  від Ольги Подоровської. Бачимо на фартушку два круги, як два  реактори і можливо вони крутяться навколо, бо я бачила по відео, що у праносяючих  при переході на прану  живіт "ходуном ходить" на якусь мить.

5. Рукостискання і різне плетіння пальців роблять тому, що кожний палець має назву планети, що впливає на людину і таким чином можна розумітися без слів і обмінятись енергією між собою. П”ять пальців руки - символ Сонця, половина.  Десять пальців- перемога і  перебіг в другий період.   Існує вислів -"подай краба, друже". Це надзвичайне рукостискання, долоня накладається на долоню, а пальці захоплюють зону пульсу.   На малюнку показано недосконало, задалеко пересунуто долоні, бо  горбик однієї долоні повинен входити в ямку іншої долоні, зробити тісний контакт.

  Такий жест братства і взаємодопомоги, єднання і близькість. Коли розпустимо пальці, то утвориться "краб", де великі пальці, зверху і знизу, утворюють одну лінію, а інші чотири   направлені на продовження протилежної  руки. Згадався цей вислів, а він магічний, бо по зодіаку дім  народження Людини  під числом 4, це є Рак-Краб, який на схемі кола направляє вектор у протилежне і останнє число  9, як завершення досвіду. Якщо подивимось на руки, то чотири пальці направлені в один бік, а  краб в природі бігає  боком і  в нього збоку чотири ноги.

Додам, що коли я почала складати краба зі своїх долонь, то тіло швидко відреагувало, почалися глибокі видихи -позіхання, певно  щось врівноважується. Тепер скажіть, чому ми маємо 12 місяців в році?  Кожна частина нашого тіла щось маніфестує, відкриваємо очі.

Буква G в масонерії розуміється як символ великого архітектора світу, що може значити планету Giovе (Юпітер), також Geometria —як основа будови світу. Коли глянемо на букву Ю, то виходить ще краще, бо має вигляд числа 10, і  Юпітер  переніс  цифру  9 у число 10, початок другого кола. І такий знак  Ю тримали у руках боги на єгипетських  табличках, певно як поєднання двох світів.

Нуль- це рівень абсолюту. Догадуюсь, що спіраль, що знаходиться  всередині нуля- це зменшення розмірів в мінус степені, наша природа, атоми, електрони;  а спіраль10 і вище, це збільшення, плюс, шлях до  космічних вимірів. Внизу, під цифрою 5 знака Лева Сонця, цифра 50 (відзеркалений символ лева).  5 і 0 діють разом, утворюючи вертикальну вісь.

 Перед указами долі навіть великі боги Олімпу були безсилі. Якщо Метида повинна була народити, то вона народила у всякому випадку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Виправила похибку стосовно вогневих стріл Зевса-Перуна. Перун мав досвід двох вогневих стріл- знань. 1 і 9. В нього не було знань Сонця, центрального і третього вогневого знаку.
Підготувала схему взаємодії планет зодіаку, завтра подам.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Виправила похибку стосовно вогневих стріл Зевса-Перуна. Перун мав досвід двох вогневих стріл- знань. 1 і 9. В нього не було знань Сонця, центрального і третього вогневого знаку.
Підготувала схему взаємодії планет зодіаку, завтра подам.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!