Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рішенням ОБСЄ комунізм прирівняно до нацизму

1 липня 2009 року Парламентська асамблея ОБСЄ виступила із резолюцією «Возз’єднання розділеної Європи», в якій прирівняла комунізм до нацизму та закликала до засудження тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

Рішення ОБСЄ рішенням, яким комунізм прирівняно до нацизму, є встановленням історичної справедливості. Парламентська асамблея ОБСЄ вимагає, щоб Москва відмовилася від прославляння совєтської минувшини та позбулася структур, що прикрашають історію.

По суті, кремлівському керівництву вказали на те, що воно фальсифікує історію і не повинно проводити гучних військових парадів під кривавими прапорами. ОБСЄ пропонує встановити загальноєвропейський день пам’яті жертв сталінізму та нацизму, який відзначати щороку 23 серпня, тобто в день підписання Московського пакту в 1939 році. Цим пактом, також відомим в історії як пакт Молотова-Ріббентропа, Совєтський Союз і Німеччина поділили Європу і розв’язали Другу світову війну.

Засудження злочинної комуністичної системи однозначно стане для України підставою вимагати від Москви офіційного вибачення та компенсацій за геноцид українців та окупацію України.

Ми також домагатимемося заборони комуністичної ідеології в Україні та ліквідації всіх московсько-большевицьких символів, пам’ятників та назв на честь катів України. Це передбачено в Програмі захисту українців, у розділі «Геноцид українців у ХХ столітті. Подолання наслідків та відновлення справедливості».

Історична та національна справедливість щодо української нації має бути відновлена. Тому символічно, що резолюція ОБСЄ з’явилася відразу після руйнування у Києві пам’ятника міжнародному терористу Ульянову-Лєніну. По суті, головного пам’ятника цьому катові в Україні. Тепер процес декомунізації і деколонізації набагато пришвидшиться.

Наступним кроком буде проведення люстрації в Україні, тобто докорінне очищення влади від комуно-комсомольської номенклатури», – прокоментував подію заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрій Мохник.

Прес-служба
Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

 


В тему:

Нацизм і більшовизм

Фашизм чи солідаризм?

Націоналісти на волі
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи