Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Росія почала проти України масштабну торгову війну

Федеральна митна служби Російської Федерації з 14 серпня визнала всіх без виключення українських експортерів ризикованими. Про це заявили у Федерації роботодавців України (ФРУ). По суті йдеться про повну зупинку українського експорту на невизначений час, аж до тижнів або навіть місяців.

ФРУ звернулась до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням якомога швидше посприяти вирішенню на міжурядовому рівні проблем, які почали виникати в українських підприємств-експортерів на російській митниці.

"Проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на митниці РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня. Про це свідчать звернення підприємств до ФРУ, які надходять протягом останніх двох тижнів. Керівництво цих підприємств повідомляє про те, що у них виникли проблеми на російській митниці. Це виражається у тому, що транспортні засоби, які перевозять продукцію українських товаровиробників, на кордоні Російської Федерації підлягають безпричинній суцільній перевірці, включаючи вивантаження, переваження вантажу та завантаження його назад", - зазначено у повідомленні ФРУ.

У ФРУ наголошують, що все це призводить до збільшення термінів простоїв вагонів та інших транспортних засобів, і як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставки товарів, псування продукції, а також підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ.

До описуваних подій прогнозний обсяг українського експорту до РФ  у другому півріччі поточного року ФРУ оцінювала приблизно у $8,5 млрд. Внаслідок зриву частини контрактів, а також подорожчання і затримки виконання інших експортних угод, за оцінкою ФРУ, втрати України від описуваних дій російської сторони можуть досягти, залежно від розвитку подій, до $2-2,5 млрд тільки в другому півріччі поточного року.

Як наслідок, зросте на вказану суму дефіцит платіжного балансу. Також, можна припустити, що це призведе до додаткового падіння індексу промислового виробництва на 7-8 процентних пунктів і вплине на скорочення реального ВВП приблизно на 1,5%, прогнозують у ФРУ.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Справжнє обличчя північного сусіда. Нервуються...

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Справжнє обличчя північного сусіда. Нервуються...

Зображення користувача Яра Воля.
0
Ще не підтримано

Відрадне, що той, хто ще вірив "братерній" Росії, нарешті прокинеться.
А також, почне думати, що можна будувати зовсім інше господарство https://www.ar25.org/article/varnova-ekonomika-tg-v-zapytannyah-i-vidpovidyah.html?id=19064

Яра Воля