Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

SARS: смерть триває. У Гонконгу почалася паніка

Категорія:

В Канаді за минулу добу від атипової пневмонії загинули дві людини. А у Гонконгу влада почала вивозити хворих з міста.

На-сьогодні кількість жертв атипової пневмонії у світі складає мінімум 65 чоловік. Інфіковано близько 1700. Випадки захворювання зареєстровано біль ніж в 10 країнах, зокрема в Китаї, В’єтнамі, Канаді, Сингапурі і Німеччині. Загальна кількість смертей від нової небезпечної хвороби у найбільшій провінції Канади Онтаріо сягнула 6 чоловік. Раніше у провінції було проголошено надзвичайний стан у зв’язку із збільшенням випадків зараження небезпечним вірусом невідомої форми пневмонії. Медики повідомляють про виявлення 129 випадків зараження вірусом і визнають, що знають про хворобу поки-що надто мало.

Найскладніша ситуація із кількістю хворих на гострий респіраторний синдром SARS зберігається у Гонконгу. Влада Гонконгу розпочала евакуацію хворих до спеціальних карантинних зон на міській околиці після того, як кількість жертв зросла до 16 при 700 тяжко хворих.

Для розташування хворих в умовах карантину прилаштовано житлові приміщення, що зазвичай використовуються для туристичних цілей. Туди ж буде направлено людей, які перебували в контакті з хворими.

Швидке розповсюдження загадкової хвороби призвело до зростання панічних настроїв серед населення Гонконга, що кинулося скуповувати консервовані продукти харчування і воду.

На біржевих ринках помічено різке падіння індексів багатьох компаній, почав втрачати силу гонконгзький долар, практично призупинився туризм.

Містом почали поширюватися чутки щодо можливого проголошення 7-мільйонного Гонконга «зоною інфекції», однак влада категорично заперечує подібний розвиток подій, запевняючи, що ситуація контролюється медиками, і є дані про появу все більшої кількості видужалих паціентів, пише Medvestnik.Ru.

Між тим вчора, 1 квітня, на літаку авіакомпанії American Airlines, що прибув з Токіо до Сан-Хосе, США, було запроваджено карантин після того, як у кількох пасажирів та двох членів екіпажу виявили симптоми невідомого захворювання, подібні на симптоми атипової пневмонії. На момент приземлення на борту літака перебувало більше 150 чоловік.

Дещо раніше влада Бельгії рекомендувала своїм громадянам утриматися від поїздок до Гонконгу, В’єтнаму, Сингапуру та до південних районів Китаю у зв’язку із поширенням там атипової пневмонії.

Як зауважив міністр охорони здоров’я Бельгії Джеф Таверньє, якщо у поїздці необхідності немає, то ліпше її відкласти. У зв’язку з поширенням хвороби свою поїздку до В’єтнаму відклав наслідник бельгійського престолу принц Філіп.

Вперше небезпечне захворювання було виявлене в Китаї, Гонконгу, Сингапурі, В’єтнамі. За словами представника ВОЗ, вірус атипової пневмонії, можливо, походить від тварин.

Головні симптоми нової хвороби - висока температура і ускладнене дихання. Хвороба виявляє себе високою температурою і синдромами гострої пневмонії. Інкубаційний період хвороби коливається від 2 до 7 днів. За зовнішніми ознаками азійський грип подібний на запалення легенів, проте не піддається лікуванню відомими препаратами.

Гонконгзькі лікарі - найбільш ураженого вірусом регіону - розробили перший більш-менш ефективний засіб лікування SARS. В якості лікувального препарату для винищення вірусу вони використали плазму крові паціентів, що вдало перенесли інфекцію. (Кореспондент).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи