Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенат Італії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він подякував Сенату Італії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу і відзначив, що це відновлює історичну справедливість, вшановує мільйони жертв і застерігає майбутні покоління від злочину геноциду.

23072703.jpeg

Українці запалюють свічки біля пам’ятника жертвам Голодомору в Києві, 27 листопада 2021 року. Фото: EPA/UPG

Про це він написав у своєму Твіттері.

Нагадаємо, в травні Палата громад парламенту Великої Британії визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

28 червня Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу, а перед тим словацький парламент ухвалив резолюцію, в якій визнає Голодомор в Україні в 1932-1933 роках геноцидом українського народу.

Чому тільки зараз багато країн починають визнавати Голодомор геноцидом українців?

У 2006 році ми публікували статтю "Про Голодомор та історичну пам'ять", де автор писав, що нібито у нас не достатньо знань про ті криваві події з життя нашого багатостраждального народу, тому наші науковці, політики й дипломати так непереконливо доносять правду про ту страхітливу подію.

Я думаю, ті науковці, політики й дипломати просто боялися чіпати цю тему. Першим, хто не побоявся підняти цю тему, був Віктор Ющенко, який весь час спонукав шукати та відновлювати правду про Голодомор. У 88-ту річницю Голодомору 1932-33 років він написав листа українцям, у якому подякував усім співвітчизникам і світовому українству, які висвітлювали правду про Голодомор. Він також подякував главам держав, парламентам та урядам держав за солідарність з нами.

Народний Оглядач весь час приділяв велику увагу темі Голодомору, в тому числі й питанню Чому Голодомор став можливим?

Нагадаємо, італійський історик Етторе Чіннелли ще у 2015 році писав: "Не знаючи про Голодомор, конфлікту між Україною та Росією не зрозуміти".

Наші інтереси: 

Все більше країн визнають Голодомор як геноцид українців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи