Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Турецькі курорти втрачають популярність

Світ:

У цьогорічному літньому сезоні до Туреччини з’їздило на чверть менше українців, ніж минулоріч, повідомляє "Дело".

У січні-серпні Туреччину відвідало 392,7 тис. українських туристів, що на 23,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Посольстві Туреччини в Україні. При цьому доля українських громадян загалом у туристичному потоці в цю країну також знизилася — з 2,8 до 2,1%.

Констатують зниження і туроператори. Загальний спад кількості туристів в компанії «Пан Юкрейн» складає порядку 25-28%. «Більше всього постраждали масові напрями — Туреччина і Єгипет», — говорить директор по туризму «Пан Юкрейн» Олена Шаповалова.

Падіння на 50%

Компанія Turtess Travel скоротила кількість туристів на 50%. «За перші вісім місяців 2008 року у нас було 160 тис. туристів, за аналогічний період 2009 року — 80 тис.», — нарікає директор Turtess Travel Олександр Новіковський. За його спостереженнями, за ці місяці від недостачі туристів більш всього постраждав Таїланд — унаслідок політичної ситуації в країні.

При цьому туроператори відзначають, що деякі країни вступили в жорстку боротьбу за іноземного туриста. Так, Об’єднані Арабські Емірати почали вести цінову конкуренцію з Туреччиною. Здешевлення авіаквитків і надання знижок на готелі зробили ОАЕ доступними для масового туриста. «За останні вісім місяців в нашій компанії відсоток поїздок в ОАЕ збільшився на 60%. Емірати активно користуються зараз системою «все включено», для того, щоб відбити клієнтів у турок», — пояснює Олена Шаповалова.

За її даними, влітку вартість тижневої поїздки в п’ятизірковий готель Туреччини і ОАЕ практично зрівнялася.

До Туреччини потягнулися європейці і американці

При цьому Туреччина і Єгипет все ще залишаються наймасовішими напрямами. За 8 місяців 2009 року Туреччину відвідало всього біля 18,7 млн. іноземних туристів, що на 1,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Дана тенденція була викликана зростанням популярності Туреччини серед туристів з Європи і США.

Аташе з питань культури і інформації Посольства Туреччини Ахмет Чанга відзначив, що для популяризації відпочинку Туреччина щорік виділяє порядку $100 млн. на промоушен своєї туріндустрії по всьому світу. Влада також надає підтримку туроператорам. «За державні гроші організовуються інформаційні тури для представників туристичного сектора і ЗМІ. Фінансуємо рекламні ролики. Наприклад, наші ролики транслюються на 12 українських каналах», — говорить Чанга.
 


В тему:

Пошуки Грааля: Туристичний клуб АРСА відвідав Переяслав-Хмельницький
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи