Зображення користувача Зірка Вітошинська.
Зірка Вітошинська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Бурятії хочуть незалежності від Росії

Спецтема:

У столиці Бурятії Улан-Уде відбувся мітинг проти агресії Росії в Криму під лозунгом "Не будемо душити чужу свободу". Наслідком агресивної політики Росії в Криму стане остаточне придушення свобод в самій Росії. "Це справа не лише України. Це справа Бурятії. Ми прекрасно знаємо, що зараз забороняється бурятська мова. Бурятська мова – це національна мова, так само як і українська".

Учасників мітингу було значно менше, ніж правоохоронців, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Голос Америки.

За словами очевидців, на 10 учасників мітингу було 150 поліцейських та агентів ФСБ. За мітингом, що проходив на торговельній площі міста, спостерігало близько трьох десятків представників преси.

«Більшість населення Бурятії не розуміє, чим нам загрожує ця війна. В цей момент нам було б неприємно асоціюватися хоч чим-небудь з мілітаристами, агресорами», - заявила одна з організаторів акції Надія Низовкіна.

За словами Низовкіної, наслідком агресивної політики Росії в Криму, стане остаточне придушення свобод в самій Росії: «Як відомо, зараз вносяться дуже серйозні поправки в законодавство. Наш Кримінальний кодекс їм, напевно, здався занадто м’яким. Тепер у нас буде заборонено, по-перше, виправдання фашизму, по-друге, обговорення Кримського питання, по-третє, перегляд результатів Великої Вітчизняної війни. Чомусь ніхто не згадує, що розпалювання агресивної війни це теж стаття в Кодексі. І зараз її можна було б цілком застосувати до нашого уряду і до наших проурядових новин».

Вона закликала усіх присутніх зрозуміти, що українці виборювали свою свободу та культурну самобутність – те, що утискається в Бурятії.

«Це справа не лише України. Це справа Бурятії. Ми прекрасно знаємо, що зараз забороняється бурятська мова. Бурятська мова – це національна мова, так само як і українська. Українці зараз борються за свою мову, за свою державу. Ми повинні боротися за елементи бурятської державності. Ми повинні підтримати цей прецедент. Ми не повинні обговорювати - хто вони – бандерівці, оранжисти, фашисти – усі ці ярлики на них навішує наша влада. Ми повинні лише радіти, що створюється прецедент реально незалежної держави з однієї з колишніх Радянських республік», - заявила Низовкіна.

За словами бурятського правозахисника Доржо Дугарова, що також був присутній на мітингу, буряти завжди тепло ставилися до українців, які є для них натхненням того, як треба боротися за свої права. «Свобода України – це приклад і надія для Бурятії також здобути свою свободу та незалежність», - заявив Дугаров.

 

 

Респу́бліка Буря́тія (Вікіпедія)

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Добродійко Зірко, за цю інформацію!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Добродійко Зірко, за цю інформацію!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Відкрили спецтему "Розпад РФ". Процес пішов!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Молодець Путін! А всі його ще й лають... (((
!!!Ви ж тільки погляньте як він підштовхує людей до свободи!!! )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Пропоную членам Етномережі розділ "Розпад РФ" заповнювати - це ж наша оборонна складова!

Такі прояви, як у Буратії, множаться, тож корисно їх збирати.
Це буде підтримка і їм :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !