Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США за допомогою Google Maps довели, що армія РФ воює на Донбасі

Американські експерти оприлюднили доповідь "Ховаються на виду: війна Путіна в Україні". Вона заснована на загальнодоступних даних. 
 

Експерти Вашингтонського аналітичного центру "Атлантична рада" оприлюднили доповідь, у якій представлені докази участі армії РФ в конфлікті на Донбасі. 

Автори доповіді використали, зокрема, фото та відеоматеріали з соцмереж та картографічні сервіси Google, повідомляє ВВС

До складу робочої групи увійшли кілька експертів, у тому числі й  колишній посол США в Києві Джон Гербст. 

Згідно з результатами розслідування, багато великих наступів бойовиків "ДНР" та "ЛНР" запускалися саме з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз воронок від обстрілів і дані з відкритих джерел.

Експерти зазначають, що на прикордонних з Україною територіях в останні місяці виросла ціла мережа доріг, комунікацій і розташування техніки, яку може побачити кожен користувач Мережі за допомогою Google Earth або Google Maps.

Крім того, у доповіді зазначається, що російській "гібридної війні" необхідно протидіяти, "говорячи чітко, послідовно і публічно про російську війну в Україні". Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна має докази присутності діючих російських військових на Донбасі. 
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи