Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна отримає чотири мільярди доларів допомоги

Державне бюро розслідувань має перебрати на себе частину повноважень прокуратури. Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з британським міністром із міжнародного розвитку Десмондом Свейном 12 листопада. Наголосив, що відповідний законопроект ухвалив напередодні український парламент.

— Це новий, повністю незалежний орган. Як наступний крок маємо отримати повністю незалежну й неупереджену прокуратуру, — наголосив глава уряду.

Десмонд Свейн підтвердив готовність Великої Британії й надалі підтримувати демократичні зміни в Україні. Зокрема, допомагати реформувати митну службу, податкові органи.

— Усім членам парламенту, уряду й президенту необхідно дуже відповідально ставитися до виконання економічної програми реформ. Інколи це складні кроки, але вони — єдино правильні для того, щоб світове співтовариство підтримувало Україну, — каже Арсеній Яценюк наступного дня на зустрічі з міністром фінансів США Джейкобом Лью.

— Рішення щодо санкцій пов'язане з повним і беззаперечним виконанням Росією Мінської угоди. Це означає, що вона повинна вивести свої війська, а Україна — отримати повний доступ до українських територій з метою проведення чесних і прозорих виборів за українським законодавством, — говорить прем'єр-міністр.

Арсеній Яценюк нагадав, що від початку року Сполучені Штати вже надали Україні $2 млрд кредитних гарантій.

— Зараз мова йде про наступний мільярд доларів від уряду США. І немає жодної дискусії про те, що Україна повинна далі продовжувати проведення реформ. У тому числі, вже погоджених із міжнародними кредиторами. Загальний обсяг допомоги становитиме 4 мільярди доларів США. Вона складатиметься з 1,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду, 1 мільярда — кредитних гарантій від США та макрофінансової допомоги від Європейського Союзу й інших партнерів. Однак нас підтримуватимуть тільки тоді, коли проводитимемо послідовну і злагоджену економічну політику.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

З Яценюком все зрозуміло. А скільки все-таки отримає Україна?

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

З Яценюком все зрозуміло. А скільки все-таки отримає Україна?

Si vis pacem, para bellum