Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські інженери створили куленепробивну маску «Кіборг»

Категорія:

Інноваційну маску виготовили інженери на Білоцерківському механічному заводі. Розробка розрахована на захист бійця від осколків. Маска представлена трьома варіантами: МК-1, МК-2 та МК-3. Вага найменшої маски становить 560 грам, а найбільшої – майже кілограм.

В результаті випробувань, які витримало захисне спорядження, жодна куля не пошкодила цілісної структури.

Маска легко трансформується і відновлює форму. Коштує вона значно менше, аніж її аналоги в американських компаніях.

Нагадаємо, що арсенал бійців також поповниться сучасними бронетранспортерами «Дозор-Б», бойовими модулями «Сармат» та крилатими ракетами «Коршун».

Бойовий модуль «Сармат» оснащений протитанковими ракетами та великокаліберним кулеметом. Це можуть бути дві ракети РК-2С із дальністю польоту 5 кілометрів або чотири РК-3, які вражають цілі на відстані до 2,5 кілометрів.

Крилаті ракети «Коршун» можна запустити з будь-якого носія. Ракета може вражати цілі на відстані до 280 км, що дасть можливість завдавати потужний удар по командуючим пунктам противника. Висота польоту ракети досягає 50 км, що робить її недосяжною для абсолютної більшості зенітно-ракетних комплексів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи