Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український проект Petiole став одним з 20 найяскравіших стартапів світу

Український сервіс Petiole, який дозволяє відслідковувати розвиток рослин, був визнаний впливовим американським телеканалом CNBC одним з 20 найкращих стартапів світу.

Український стартап Petiole увійшов у двадцятку найяскравіших ідей на планеті. Американський телеканал CNBC склав список 20 найгарячіших стартапів з 800, що були відібрані для конкурсу Startup Open у США.

Українці Андрій Селезнов і Марина Кузьменко створили Petiole у 2013 році. Це мобільний додаток, який вимірює площу листа рослини, а також хмарне рішення, яке аналізує дані. Додаток представляє розумні рекомендації та оцінки ефективності догляду за рослиною. Він контролює динаміку її росту, допомагаючи зрозуміти, як рослина реагує на погоду та стимулятори росту.

Першими, хто використав Petiole, були вчені-екологи, які проводили експерименти з площею листка. Після цього засновники стартапу поспілкувалися з аграріями та зрозуміли, що їм також буде корисна інновація. З тих пір клієнти сервісу змогли виміряти 2500 площ листків і завершити 3 наукових проекти.

Там, де раніше спеціалісти робили оцінку на око і могли зробити помилку, тепер можна використати додаток, відзначивши динаміку росту рослини. Час вимірювання площі листка рослин менший, ніж одна секунда. Вимірювальна система складається з трьох компонентів: фіксації, підставки для смартфона, калібрування і вимірювання пластини. Відтепер аграрії можуть оцифровувати динаміку розвитку рослини, та за допомогою зручного механізму відслідковувати усі зміни. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
стартап
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи