Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 63
  • Переглядів: 68

Уряд Британії оголосив про плани «найбільшого за останні 70 років розширення ядерної енергетики»

Категорія:

Мета такого кроку – зміцнення енергетичної незалежності та досягнення цілей щодо скорочення викидів вуглекислого газу. Як повідомляється на сайті уряду, дорожня карта розвитку цивільної ядерної енергетики включає вивчення можливості будівництва нової великої електростанції, збільшення виробництва енергії у 4 рази до 24 гігават (ГВт) до 2050 року – цього достатньо, щоб забезпечити чверть потреб Великобританії в електроенергії.

24011401.jpg

Ілюстративне фото

Уряд також інвестує до 300 мільйонів фунтів стерлінгів (382 мільйони доларів) у виробництво у Великобританії палива, необхідного для живлення нових високотехнологічних ядерних реакторів, відомих як HALEU, які зараз комерційно виробляються лише в Росії, пише Радіо Свобода.

"Ядерна енергетика є ідеальною протиотрутою для вирішення енергетичних проблем, з якими стикається Британія: вона екологічна, дешевша в довгостроковій перспективі та забезпечить енергетичну безпеку Великобританії в довгостроковій перспективі", – сказав прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і додав, що це "правильне довгострокове рішення і є наступним кроком у відданості ядерній енергетиці, що ставить нас на шлях до досягнення нульового рівня викидів до 2050 року у виважений і сталий спосіб".

Міністр енергетики Клер Кутіньо заявила, що ці плани означатимуть, що Великобританія "ніколи більше не буде змушена платити викуп за енергоносії таким тиранам, як Владімір Путін".

"Ми робимо найбільші інвестиції у вітчизняну атомну енергетику за 70 років. Наш план у розмірі 300 мільйонів фунтів стерлінгів щодо виробництва сучасного ядерного палива у Великій Британії забезпечить постачання атомних станцій у країні та за кордоном, що ще більше послабить вплив Кремля на світові енергетичні ринки", – наголосила вона.

Британія стикнулася з кризою вартості життя, частково спричиненою стрибком цін на нафту і газ після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що Британія інвестує у ядерне паливо, щоб витіснити РФ зі світового енергетичного ринку.

Наші інтереси: 

"Енергетичний маятник" пішов у протилежну сторону. "Зелена" енергетика не працює. Кліматична афера згортається: До побачення, всім спасибі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Франція давно твердить, що атомна енергетика - зелена і безпечна. 

«До побачення, всім спасибі» : гагага, Ти мене так розсмішила, Олено! 
 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Думаю, що "зелений поворот" не визнають аферою, адже було змарновано занадто багато часу та ресурсів. Скоріше всього, атомну енергетику проголосять "зеленою" (це вже відбувається), а згодом оголосять "зеленими" нафту і газ, адже це екологічні джерела, до того ж відновлювані (планета постійно їх генерує, тому з тих самих родовищ через сотню років знову можна видобувати енергоносії).    

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Франція давно твердить, що атомна енергетика - зелена і безпечна. 

«До побачення, всім спасибі» : гагага, Ти мене так розсмішила, Олено! 
 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !