Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Почаєві будуватимуть будинки для Московської духовної окупаційної адміністрації

Категорія:

Світ:

Мої повідомлення про майбутнє гучне відзначення річниці хрещення Київської Русі за участі московських гостей, під яке планувалося віддати російським церковникам Почаївську лавру, отримують чергові докази. Таким можна вважати інформацію з так званого "таємного" розпорядження Кабміну №76-р від 11 лютого 2013 року, яка нещодавно була оприлюднена народним депутатом Олегом Медуницею.

В цьому розпорядженні йдеться "про деякі питання використання державних капітальних видатків у 2013 році". Так от, згідно додатку який додається до розпорядження, Тернопільській області виділяється майже на 24 мільйони гривень бюджетних призначень. 

Здавалося б можна радіти. Нарешті область отримає додаткові кошти. Закриються деякі соціальні проблеми, отримають допомогу немічні, відремонтується будинки в одиноких пристарілих, матимуть підтримку сироти.  Можна було б… але, як з'ясувалося більша частина цих коштів, а це 15 млн. грн., підуть на зведення двох будинків на 63 квартири у Почаєві.

Для чого ці будинки?

Відомо, що Почаївська лавра є оплотом Московського патріархату в західній Україні. Я розумію, що у Віктора Януковича зокрема, та влади загалом, у фаворі московське православ'я. Але ж Україна – світська держава. Це не Пакистан, не Іран і не Єгипет, де існують панівні державні релігії, а всі інші дискримінуються. В нас полірелігійне суспільство, тому всі переваги, які надаються якісь окремій релігійній громаді з боку держави відповідно є дискримінацією інших.

Що ж до двох будинків. Щось мені підказує, що це не просто два будинки на 21 квартири кожен. Це буде або готель для VIP-візитерів або будинки для приїжджих – канонічно московських попів.

Адже, відомою є підозрілість російських церковнослужителів до українських колег, в яких вони бачать потенційних відступників. Тому, як свого часу для контролю з управлінням Гетьманщиною Петро І створив Малоросійську колегію, так тепер в Почаєві будуватимуть будинки для Московської духовної окупаційної адміністрації.

Я вже багато разів стверджував, що Почаївська лавра не може належати комусь одному, а є загальним надбанням всього українського народу. Її приватизація однією з релігійних конфесій веде до створення громадського протистояння в суспільстві.

Відтак, якщо уряд втаємничує документи від свого народу, то це означає тільки одне – він хоче його обманути, не піднімати пристрасті довкола даного питання раніше часу. Таким чином, цим документом уряд підтверджує мою інформацію про плани приватизації Почаївської лаври московською церквою під святкування 1025-ліття Хрещення Київської Русі.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи