Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ваше життя стає тим, у що ви найбільше вірите

Лауреати Нобелівської премії в галузі фізики довели, що фізичний світ - це єдиний океан енергії, який виникає і через мілісекунди зникає, пульсуючи знову і знову. Нема нічого суцільного і твердого. Такий світ квантової фізики.

Тільки думка дозволяє нам зібрати і утримати разом ті «об'єкти», які ми бачимо в цьому постійно мінливому полі енергії.

Так чому ж ми бачимо людину, а не миготливий згусток енергії? 

Уявіть собі котушку з фільмом. Фільм - це набір кадрів з частотою приблизно 24 кадрів в секунду. Кадри розділені інтервалом часу. Однак, завдяки швидкості, з якою один кадр змінює інший, виникає обман зору, і ми думаємо, що бачимо безперервне і рухоме зображення.

Тепер згадайте про телебачення.

Електронно-променева трубка телевізора - це просто трубка з безліччю електронів, які вдаряються в екран певним чином і створюють тим самим ілюзію форми і руху.

У вас є 5 фізичних почуттів (зір, слух, дотик, нюх і смак). Кожне з цих почуттів має певний спектр (наприклад, собака чує звук в іншому діапазоні, ніж ви; змія бачить світло в іншому спектрі, ніж ви, і так далі).

Інакше кажучи, ваш набір почуттів сприймає навколишнє море енергії з певною обмеженою точки зору і, виходячи з цього, будує зображення. Це не повна і зовсім не точна картина. Це - всього лише інтерпретація. Всі наші інтерпретації засновані виключно на «внутрішній карті» реальності, що сформувалася у нас, а не на об'єктивній істині.

Наша «карта» - це результат накопиченого протягом життя досвіду. Наші думки пов'язані з цією невидимою енергією, і вони визначають те, що формує ця енергія. Думки буквально перебирають всесвіт частинка за частинкою, щоб створити фізичне життя.

Озирніться навколо. Все, що ви бачите в нашому фізичному світі, почалося як ідея - ідея, яка росла в міру того, як нею ділилися і висловлювали, поки вона не виросла достатньо, щоб через кілька етапів стати фізичним об'єктом.

Ви буквально стаєте тим, про що найбільше думаєте. Ваше життя стає тим, у що ви найбільше вірите. Світ - це в буквальному сенсі слова ваше дзеркало, яке дозволяє вам випробувати у фізичному плані те, що ви вважаєте істиною для себе... поки ви не зміните точку зору.

Квантова фізика демонструє нам, що навколишній світ - це не щось жорстке і незмінне, як могло б здатися. Навпаки, це щось безупинно мінливе, побудоване на наших індивідуальних і колективних думках.

Те, що ми вважаємо істинним, насправді - ілюзія, майже цирковий трюк. На щастя, ми вже почали розкривати цю ілюзію і, найголовніше, шукати можливості змінити її.

З чого складається ваше тіло? Людське тіло складається з дев'яти систем, включаючи кровообіг, травлення, ендокринну систему, м'язову, нервову, репродуктивну, дихальну, скелетную системи і сечові шляхи.

А з чого складаються вони? З тканин і органів. З чого складаються тканини і органи? З клітин. З чого складаються клітини? З молекул. З чого складаються молекули? З атомів. З чого складаються атоми? З субатомних частинок. З чого складаються субатомні частинки? З енергії!

Ви і я - це чиста енергія-світло в її найбільш прекрасному і розумному втіленні. Енергія, постійно мінлива, але - під контролем вашого могутнього інтелекту. Ви - це одна велика зіркова і могутня Людська Істота.

Якби ви могли побачити себе під потужним електронним мікроскопом і проводити інші експерименти над собою, ви б переконалися в тому, що перебуваєте у згустку постійно мінливої енергії у вигляді електронів, нейтронів, фотонів і так далі.

Так само - і все, що вас оточує. Квантова фізика говорить нам, що саме акт спостереження об'єкта змушує його бути там і таким, де і яким ми його бачимо. Об'єкт не існує незалежно від свого спостерігача! Ваші спостереження, ваша увага до чогось і ваш намір буквально створює даний об'єкт.

Це доведено наукою. Ваш світ складається з духу, розуму і тіла. Кожен з цих трьох елементів (дух, розум і тіло) виконує функцію, яка є унікальною для нього і не доступна для інших. Те, що бачать ваші очі та відчуває ваше тіло, - це фізичний світ, який ми будемо називати Тіло. Тіло - це ефект, створений з причини.

Дана причина - це Думка. Тіло не може створювати. Воно може тільки відчувати й бути відчутним. І в цьому його унікальна функція. Думка не може відчувати, вона може тільки вигадувати, створювати й пояснювати. Їй необхідний світ відносності (фізичний світ, Тіло), щоб відчувати саму себе.

Дух є Все Суще, те, що дає Життя Думці й Тілу. Тіло не має влади створювати, хоча і дарує таку ілюзію. Ця ілюзія є причиною безлічі розчарувань. Тіло - це просто результат, і не в його владі стати причиною або створити щось.

Ключовим у всій цій інформації є можливість побачити Всесвіт інакше - для того, щоб втілити в життя все, що є вашим істинним бажанням.

Наші інтереси: 

Пізнаємо істинну природу світу, змінюємо себе і своє середовище.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

"тому, що говорять "різними мовами""

Я б сказав, що вони знаходяться на різних рівнях розвитку. Наприклад коту важко зрозуміти вас, а вам його! А спробуйте порозумітися з каменем!

З людьми трохи легше, теба просто відкинути свої стереотипи і сприймати співрозмовника таким, яким він є, тобто - без оцінок і суджень!

РаДіймо!

Я є той, хто я є!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У Радості і смутку
До себе мусиш йти
І перед очима світ інакший
Лиш віддзеркалення Твоє...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття, але дещо бракує посилань на джерела.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Матеріал взяла з Еконета. На нього і послалася.

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Тіло не може створювати. Творить Дух за допомогою Думки через Тіло.

"... Тільки думка дозволяє нам зібрати і утримати разом ті «об'єкти», які ми бачимо в цьому постійно мінливому полі енергії..." - думка не допомагає збирати і утримувати, за допомогою думки свідомість спостерігає, тобто концентрує увагу на тому чи ін. об*єкті. Та думка залежить від рівня сприйняття.
Стаття добре пояснює, що є Дух - це справді так. Але стаття не дає Думці людини розширити свідомість до рівня Духу, хоча обнадіює самою назвою.
ТІЛО НЕ ТВОРИТЬ, ТВОРИТЬ ДУХ ДУМКОЮ КРІЗЬ ТІЛО. В СТАНІ ОДУХОТВОРЕННЯ СВІДОМІСТЬ РОЗШИРЮЄТЬСЯ І ДУМКА З ТРЬОХВИМІРНОГО СПРИЙНЯТТЯ ПЕРЕХОДИТЬ ДО СТАНУ БОЖЕСТВЕННОГО РОЗУМУ, звідки повністю змінюється вся картина реальності і світ СПРИЙМАЄТЬСЯ ЦІЛІСНО. Так що цитата про те, що тільки думка дозволяє утримувати - не відповідає дійсності. Без думки можна сприймати всю картину дійсності, з думкою, знову ж таки від рівня сприйняття - тільки частину слона :)

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Якщо сприймати картину дійсності не думкою, то чим? Духом? Свідомістю Духа? Чи ще чимось? І як це розуміти?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Через інтуїцію без посередництва думок. Через мислення і думки взагалі не реально побачити цілісну картину світу. Бо інтелект людини все ділить, щоб мати можливість оперувати думками.

Але до такого "прямого сприйняття" більшості з нас ще досить далеко. І його задіяти найлегше тоді, коли досить сильно розвинене інтелектуальне пізнання за допомогою тих же думок. Саме таке хороше інтелектуальне пізнання може дати аріохрестиянство.

В східних школах виділяють 3 шляхи до Просвітлення.

1. Шлях інтелектуального пізнання
2. Шлях любові (Коли людина розвиває в собі це почуття максимально)
3. Шлях хороших справ

Результатом всіх цих шляхів є інтуїтивне (пряме) пізнання Всесвіту (Бога). Але воно можливе тільки тоді, коли людина вже досягла висот на попередньому шляху.

Аватар Арій каже:
Якщо сприймати картину дійсності не думкою, то чим? Духом? Свідомістю Духа? Чи ще чимось? І як це розуміти?
Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

На рахунок трьох шляхів не зовсім зрозумів. Адже я можу інтелектуально пізнавати, любити і робити хороші справи. Отже, я можу йти цими трьома шляхами одночасно.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ці 3 складові є в усіх, звичайно, але одна з них сильно переважає над іншими. Вона і є шляхом, який обрала конкретна душа, і який зручний для неї.

Навіть тут на НО з однієї сторони є люди, які люблять обговорити питання пізнання Всесвіту мовою філософії, з іншої є ті, які вважають що ці перші "переливають воду з пустого в порожнє", тому що для них нічого не зрозуміло з таких балачок і взагалі не має ніякого бажання в це заглиблюватися. Вони бажають отримати конкретні інструкції, що треба робити, щоб життя стало кращим. І готові негайно приступити до виконання. Також є ті, хто говорять часто мовою емоцій та почуттів.

Ну, і звичайно, кожна з цих груп часто погано розуміє дві інших групи :), тому що говорять "різними мовами".

Аватар Арій каже:
На рахунок трьох шляхів не зовсім зрозумів. Адже я можу інтелектуально пізнавати, любити і робити хороші справи. Отже, я можу йти цими трьома шляхами одночасно.
Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

"тому, що говорять "різними мовами""

Я б сказав, що вони знаходяться на різних рівнях розвитку. Наприклад коту важко зрозуміти вас, а вам його! А спробуйте порозумітися з каменем!

З людьми трохи легше, теба просто відкинути свої стереотипи і сприймати співрозмовника таким, яким він є, тобто - без оцінок і суджень!

РаДіймо!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ще не один камінь мені не заперечив, щоб я йому не говорив. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Думка - це те, що вас пов"язує зі сферою, яка називається реальністю. За допомогою думки ця реальність твориться, тобто ви (той ким себе сприймаєте) в ній перебуваєте. Те, що зараз ця сфера знаходиться в стадії перепрограмування, тобто переходу - знаєте. Що ж перепрограмовує реальність?) Інакше кажучи - що перепрограмовує саму думку?

Те, що перепрограмовує саму думку і є тим, що знаходиться за межами неї)))
Є реальність, Аватар), а є ДІЙСНІСТЬ. Реальність - кимось речене, тобто зумовлене, причинно-наслідкове буття.
Ви хочите зрозуміти? Є те, що не підлягає ніяким поясненням, Воно сприймається відразу, миттєво все), без концентрації, тобто без Думки. А вже за допомогою думки відбувається сприйняття окремо взятих, чи декількох одночасно розумінь) на будь-якому плані реальності.

ЦЕ "ТЕ" І Є СУТТЮ ВСІХ РЕЧЕЙ.
ДУХ - ЦЕ ТЕ, ЩО РОБИТЬ ВСЕ ЖИВИМ, ДІЙСНИМ.
Зараз ви засмійтесь, так легше сприймати те, чим ви являєтесь)
З БОГОМ. Щоб спри

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

По життю я часто сміюся, але в даному випадку я напружую свою сіру речовину. Хоча від цієї своєї думки я таки розсміявся. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Йоги стверджують, що думка, це якраз те що відриває нас від реальності. Справжнє пізнання життя йде не на рівні думки. Хтось проживає своє життя в думках, так і не пізнавши реальності.
Увага - ключ до реальності. З думкою має мало спільного

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Океан Свідомості-Духу запліднив обігріту Сонцем Землю,яка подарувала мені тіло,через яке я можу усвідомлювати і славити велич Його творіння...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

СЛАВА БОГУ! СЛАВА ТВОРЦЮ!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Чудово сказано, друже Явсе Світе!

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Пропоную переглянути всім ось це відео https://www.youtube.com/watch?v=Xrfy0P0-GgE
Цікаві наші думки.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Стаття майже точно відображає йогівське уявлення про світ. Єдине, що там приплетено зайвого, то інтелект, який збирає все до купи. Виправляємо імена: не інтелект, а увага. Визначення інтелекту зовсім інше.
Хто колись читав Кастанеду - згадайте. Там гарно про це говориться.
Хто не читав - послухайте хоча б Садхгуру в Ютубі про структуру розуму.
https://youtu.be/7WZjzJX5go4