Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Від російської телепропаганди звільнили Артемівськ, Костянтинівку, Димитров, Дружківку та Краматорськ

Світ:

Про це заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зажадала від українських провайдерів протягом доби припинити мовлення російських телеканалів.

"У ряді міст, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимикання російських", - заявив Ільяшенко.

За його словами, сьогодні російські пропагандистські телеканали відключені в Артемівську, Костянтинівці, Димитрові, Дружківці, Краматорську. Днями вони були відключені також у Слов'янську, Маріуполі та на півдні Одеської області.

У східних регіонах ряд провайдерів раніше не могли відключити російські канали через загрозу фізичної розправи з боку терористів. Як тільки сили АТО звільняють місто від проросійських мародерів і терористів, канали відключаються.

Нагадаємо, 11 липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зажадала від українських провайдерів протягом доби припинити мовлення російських телеканалів, які продовжують незаконно транслюватися на території України.

Раніше, 24 березня, Нацрада з телерадіомовлення подала до суду на російські канали, а секретар РНБО підписав доручення СБУ і ГПУ провести розслідування про відповідність діяльності російських телеканалів до українського законодавства щодо пропаганди сепаратизму, міжетнічної ворожнечі.

Наступного дня Київський окружний адміністративний суд призупинив трансляцію ряду російських каналів до розгляду позову Національної телерадіокомпанії. Рішення прийнято щодо каналів: РТР, Перший канал, Росія 24 і НТВ.

16 травня Апеляційний суд відмовився відновлювати трансляцію чотирьох російських каналів на території України. Заборона трансляції стосується телеканалів: "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "Росія-24", "НТВ-Мир".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи