Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Виявляти і знешкоджувати шпигунів!

Світ:

З початку цього року ініційовано дострокове відкликання з України 8 іноземних дипломатів-розвідників.

Про це заявив глава СБУ Олександр Турчинов, торкаючись результатів роботи контррозвідки як одного з основних напрямків діяльності СБУ, повідомляє «Главред».

Також, зазначив він, з початку 2005 року закрито в’їзд до України 41-му і вигнано 7 іноземців, за державну зраду був засуджений один громадянин України, проти ще трьох порушено кримінальні справи. З початку 2005 року контррозвідувальними підрозділами в рамках заходів щодо обмеження розвідувальної активності іноземних спецслужб в Україні, проведено 7 демаршів офіційним представникам іноземних розвідок.

Цього року попереджено 56 спроб притягнення громадян України до співпраці зі спецслужбами і правоохоронними органами іноземних держав, сказав Турчинов.

Глава СБУ уточнив, що проблема не в тому, що Україна є найбільш цінним об’єктом для іноземних розвідок: «Я думаю, що все-таки наша контррозідувальна позиція зберегла позитивні традиції, які були в цій роботі, і в той же час вона зберегла саму систему контррозвідувальної протидії незаконним інтересам щодо нашої держави і захисту її життєво важливих інтересів».

Турчинов не уточнив, про «шпигунів» з яких держав йдеться, посилаючись на етику міжнародних зносин.

«Це в Радянському Союзі кожне таке вигнання супроводжувалося серйозною інформаційною обробкою і колосальною пропагандистською кампанією. Коли писалося, що вигнаний підлий шпигун, що ховався під личиною дипломата, дамо гідну відсіч і т.д. При цьому дуже часто відбувалося таке симетричне вигнання з протиборчих країн, коли прямо цілими посольствами виїжджали - як одні, так і інші. Тобто тоді не завжди дивилися чисто на юридичне обгрунтування цих демаршів - вони більше грунтувалися на політичній мотивації», наголосив Турчинов. ProUA
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи