Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа втомилася від бездіяльності Яценюка і Порошенка

Спецтема:

І тому початок "українського тижня в ЄС" було вирішено не псувати традиційними для Києва вимогами посилити санкції проти РФ, які так дратують європейців. І не дарма дратують, адже Україна сама не робить те, про що просить Європу.

Ми вимагаємо зупинити торгівлю з Кримом, інвестиції в Крим, ввести торговельні обмеження проти РФ, нарешті, визнати "ДНР" та "ЛНР" терористами. Але скільки пунктів з цього переліку виконав сам Київ? Нуль, жодного!

Про це у своїй статті "Без кохання та з розрахунком: Україна втрачає кредит довіри ЄС" пише Сергій Сидоренко на Європейській правді.

Перше в історії засідання Ради асоціації не принесло багато приємного українським учасникам, повідомив він з Брюселю.

В підсумковому прес-релізі – жодного нового слова про нові форми підтримки з боку ЄС.

Прем’єр Арсеній Яценюк, коли вийшов на спілкування з пресою, не зміг приховати певної роздратованості.

Найкращою ілюстрацією проблем став діалог Яценюка та комісара Йоганеса Гана на прес-конференції. На слова прем’єра "гроші потрібні Україні вже на вчора", Ган відповів, що "вчора" їх не буде, і сьогодні також. А будуть лише після того, як Україна здійснить реформи.

"Ми зробили все можливе, ми скоротили 10% держслужбовців, ми збираємо податків більше, ніж раніше. Але ми не можемо впоратися з ситуацією лише фіскальними інструментами. Для змін (реформування) Україні потрібний приплив грошей", - переконував Яценюк свого візаві у присутності ЗМІ.

Однак Йоганес Ган не змінив позиції. "Ми готові і хочемо надати Україні безпрецедентний рівень фінансової підтримки, але мені видається, що має бути зрозуміло: умовою такої підтримки є проведення реформ", - спокійно заперечив той.

Насправді прем’єр Яценюк потрапив у пастку, створену його попередником - прем’єром Яценюком. В Європі добре пам’ятають що попри ротацію уряду, його керівник працює ще з березня.

Від уряду з березня звучать обіцянки щодо реформ і більшість – досі не виконано. А виправдання про непідконтрольну Раду в Європі не працює.

А тому кредит довіри – близький до вичерпання. Щоби поновити його, уряд буде вимушений не лише говорити про реформи, але й робити їх – саме на це розраховують в Європі.

Джерела кажуть, що в понеділок в Брюсселі Яценюк намагався переконати європейців в тому, що вони мають відійти від принципів та повірити Україні ще раз, адже реформам заважає війна. Саме на цьому ґрунтувався розрахунок глави уряду на закритих зустрічах в рамках Ради асоціації.

Урядовці запевняли, що вони вже досягли успіху, адже тепер – нарешті – мають програму дій.

"Зробити Україну історією успіху складно, коли доводиться воювати з ядерною державою, озброєною до зубів", - переконував глава уряду своїх європейських партнерів. І він дійсно має рацію.

Але тут Яценюк вдруге потрапив у пастку, поставлену Яценюком-попередником.

Лише три місяці томі він особисто переконував європейських лідерів у тому, що війна – не завада реформам.

Що робити уряду в цій ситуації?

Вихід один. Працювати. Відновлювати кредит довіри. Поки це ще можливо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Люди в Україні працюють за копійки..Влада паразитує на ресурсах нашої країни та заганяє в кредитну кабалу наше майбутнє..Їм говорять приберіть у своїй хаті,а вони відповідають, дайте нам грошей і ми почнемо робити свою роботу..дійсно мародерство..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Те, чим займається владна верхівка - це мародерство під час війни. Що з такими треба робити - самі розумієте.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Те, чим займається владна верхівка - це мародерство під час війни. Що з такими треба робити - самі розумієте.

+++

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Люди в Україні працюють за копійки..Влада паразитує на ресурсах нашої країни та заганяє в кредитну кабалу наше майбутнє..Їм говорять приберіть у своїй хаті,а вони відповідають, дайте нам грошей і ми почнемо робити свою роботу..дійсно мародерство..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Викрутяться ;) і знову будуть винуватити євреїв... тобто себе ;)))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)