Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За кількістю податків Україна посіла перше місце у світі

Світ:

У європейських країнах кількість податків не перевищує 10-ти, а в Гонконгу складає лише 3. Україна у рейтингу сприятливості ділового середовища втратила за минулий рік три позиції і перемістилася на 152-е місце.

"Світовий банк підрахував, що український бізнес у тій або іншій формі виплачує 135 різних податків. Це абсолютний світовий рекорд. Друге місце в цьому рейтингу Світового банку зайняла Румунія. Але вона виглядає "слабачкою" на нашому фоні. У неї кількість податків всього 113. А ось на третьому місці знаходиться Ямайка з результатом лише 72 податки", - пояснив президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

У європейських країнах, за словами експерта, кількість податків не перевищує 10-ти, а в Гонконгу складає лише 3. Як повідомлялось, Україна у рейтингу сприятливості ділового середовища втратила за минулий рік 3 позиції і перемістилася на 152-е місце. З таким показником країна опинилася в аутсайдерах списку між Ліберією (151) та Болівією (153).

Варто відзначити, що Гондурас, з яким часто люблять порівнювати Україну, знаходиться на 128 позиції списку. Як раніше заявляв керівник податкової та юридичної практики у СНД з компанії "Ernst & Young" Петро Мєдвєдєв, непередбачувана податкова система є однією із основних перепон, що заважають світовим інвесторам працювати в Україні. Зі свого боку прем’єр-міністр Микола Азаров переконаний, що Україна буде країною з найбільш ліберальним податковим законодавством і адміністративною системою, яка не буде тиснути на бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи