Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За українофобію в "незалежній" Україні не карають

Категорія:

Всесвітньо відомий пам'ятник Тарасу Шевченку, який знаходиться в центрі Харкова, постраждав від вандалів.
Як повідомили в прес-службі Харківської обласної організації Української народної партії, напередодні 145-ї річниці перепоховання праху Т.Шевченка невідомі особи пошкодили пам'ятник Кобзарю в Харкові, який є пам'ятником національного значення і охороняється державою.

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації, голови обласної організації УНП Василя Третецького, зловмисники відламали частину бронзової коси, яку тримає гайдамак на скульптурній композиції пам'ятника, і пошкодили ще деякі його елементи. У зв'язку з чим Третецький звернувся до міського управління МВС України в Харківській області із заявою про здійснення злочину, передає «УНІАН».

“Очевидно, метою зловмисників був кольоровий метал - викрадено близько 15 кілограмів бронзи, проте я не виключаю й ідеологічного підтексту цього злочину, адже після минулих виборів окремі політичні сили в Харкові ведуть справжній наступ на все українське, і демонструють неуважне ставлення до національних символів”, - заявив Третецький.

Дуже показово, відзначили в прес-службі УНП, що в день чергової річниці перепоховання Т.Шевченка керівники Харківської міськради практично проігнорували цю подію і не вшанували пам'ять Кобзаря.

Нагадаємо, що кілька років тому в саду Шевченка, що в центрі Харкова, біля пам'ятника Т.Шевченка невідомими був понівечений пам'ятник загиблим українським кобзарям, знищеним у 30-і роки сталінським режимом. Кількома роками раніше в цьому ж саду був навпіл розбитий кам'яний знак на честь проголошення незалежності України.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи