Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Захід не допоможе Україні, поки Україна не почне реформи

Президент Порошенко і прем'єр Яценюк мають взяти персональну відповідальність за реформи: потрібна боротьба з корупцією і чітка стратегія реформ в політиці та економіці. Захід має дати зрозуміти Києву – допомоги не буде, доки не почнуться реформи. Реформи – це те,  за що українці виходили рік тому на Майдан

Про це йдеться у редакційній статті «Повільний колапс України», надрукованої у New York Times.

Росія далі веде війну на сході України, перемир'я де-факто не існує, українська економіка на краю прірви. Світові лідери продемонстрували своє ставлення до Росії, влаштувавши Путіну холодний прийом на саміті «Великої двадцятки» у Брісбені. Та всередині самої України проблем вистачає. Після парламентських виборів уряд досі не сформували.

Єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Хан говорить, що поки Київ не представить чітку стратегію реформ, донорської конференції з допомоги Україні не буде. Реформи – це те, за що українці виходили рік тому на Майдан, підсумовує видання.

Американський економіст Андерс Ослунд у своєму блозі на сайті Peterson Institute for International Economics критикує український уряд за відсутність реформ. Коаліційна угода написана «мовою Брежнєва», в ній дуже мало конкретики і не схоже, що автори планують радикальні зміни. Політики продовжують сперечатися, скільки партій має бути в коаліції, як будуть ухвалюватися рішення, кому який портфель дістанеться, пише Ослунд.

«Якщо українські лідери швидко не домовляться, то скоро може не стати предмету обговорення – України. Лише послухайте чіткі заяви Путіна!». На думку економіста, українська влада має керуватися трьома основними пріоритетами – по-перше, довести до ринкових ціни на енергоносії, скоротити бюджетні видатки на 1/10 ВВП, узаконити продаж землі приватним особам.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи