Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запорізький вчений розповів як створювали проект "Новоросія"

Історію створення так званої "Новоросія" описав запорізький вчений. Професор Федір Турченко у співавторстві з Галиною Турченко пояснив, з якою метою на території України створюється сепаратистський проект.

За словами історика, нав’язування міфу про приналежність окремих регіонів України до Росії триває вже 250 років. 

Передумовою цієї війни, за словами історика, стала тривала інформаційна пропаганда. У Росії вже давно виходять книги, у яких південно-східні регіони України називають не інакше, як "Новоросія".

Приводом для конфлікту на сході України стало визначення Україною вектору свого розвитку.

Читайте також: Терорист Бородай уже не вірить в “Новоросію” 

Як ілюстрацію імперських намірів країни-сусіда Федір Турченко показує один із випусків видання “Русская история”, на сторінках якого південно-східні регіони України називають “Новоросією”, а терористів – захисниками так званого “русского міра”. При цьому жодних історичних передумов для створення “Новоросії” немає, - впевнений історик.

Частину книжок про історію створення "Новоросія" вже передали військовим у Донецький аеропорт та в Маріуполь, а також до запорізьких військоматів. Автор сподівається, що найбільший попит робота матиме на захоплених територіях, де люди перебувають у іншому інформаційному середовищі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи