Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збройні сили України фінансують Московський Патріархат

Світ:

Священики Московського Патріархату переобладнали “лєнінську кімнату” військової частини на Вінничині у “часовню” за державний рахунок.

За повідомленням Електронного Інформаційного Бюлетня “Форум”, при благословінні єпископа МП Тульчинського и Брацлавського Іпполита, священики Московського Патріархату провели “катехитичну бесіду” з вояками. Вояки також побачили кінофильм про святі місця “мірового православія”.

Зустріч зі священиками МП була проведена у “лєнінській кімнаті”, яка була переобладнана за рахунок Збройних Сил України. У кімнаті регулярно проводяться молебни, хрещення і освячення води.

Командування військової частини планує найближчим часом побудувати храм МП на території військового містечка, знов таки за рахунок Державного Бюджету України. “Православна церква позитивно впливає на хлопців, які відбувають строкову службу у Збройних Силах України. Завдяки праці священиків молоді вояки на залишаються зі своїми проблемами наодинці,” - відмітив командир частини майор Ігор Бондаренко.

Коментар Майдану:

При всій повазі до бажання практикуючих вірних відвідувати церкви і спілкуватися зі священиками будь яких конфесій і деномінацій, фінансування Московсього Патріархату за рахунок Зборойних Сил України не може не викликати занепокоєння. Тим більше, що це не перший випадок, коли державні кошти витрачаються на Московський Патріархат.

Тисячі військових Збройних Сил не мають помешкань. Тисячі сімей офіцерів перебиваються в “общагах”, непридатних для життя, без надії на власний куток. Використання коштів Збройних Сил на “часовні”, тим більше на “храми”, не тільки суперечить законодавству про використання державних коштів, але й поглиблює соціальну кризу захисників Батьківщини.

Священики також не є вирішенням питань служби психологічної допомоги для військових. Такою службою мають займатися професійні психологи, яких у Збройних Силах обмаль. За резонами командування частини, невіруючі і вірні інших конфесій, які потребують психологічної допомоги, мають або “залишатися насамоті зі своїми проблемами”, або приєднатися до Московського Патріархату.

Накінець, злиття церкви і держави заборонене Конституцією. Насадження обрядів МП, яка має дуже малу кількість практикуючих вірних серед громадян України, виглядає на промивання мізків військових, таку саму за суттю, яку провадили колишні утримувачі “лєнінської кімнати”.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи