Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Золотий компас / His Dark Materials: The Golden Compass (2007)

«Золоти́й ко́мпас» — екранізація першої частини фантастичної трилогії Філіпа Пулмана «Темні матерії». «Золотий компас» — американський варіант назви першої частини трилогії. В інших країнах книга була видана за назвою «Північне сяйво». «Золотий компас» розповідає про початок пригод дівчинки Ліри Белаква, яка живе у світі, де кожну людину супроводжує її персональний «деймон», а наука, теологія и магія тісно пов'язані одна з одною. Вікіпедія

    Жанр: фентезі, сімейний.

    Сюжет: Маленька дівчинка допомагає відновити природовідповідний лад в світі. За книгою "Північне сяйво" Філіпа Пулмана (одна з трилогії).
    Бюджет: 180 000 000 $
    АкториНіколь КідманДеніел Крейг ...

    Вікі

    Дивитись українською (також див. опис і нагороди)

    Сторінка на сайті компанії-рітейлера (є тізер і багато фото)

    Якісний фільм для усієї родини. Буде захоплюючим для дітей і цікавим для дорослих, адже у фільмі в завуальованій формі можна побачити думки на теми "система і радикали", "прививки", "позбавляння дитинства і ампутація куточків душі за доп. освітніх закладів", "роль дітей в суспільстві", "роль істинних культурних центрів", "дружба з самим собою і вміння користуватись своїм прихованим потенціалом".

    Вразило те, на скільки невимушено, цілковито і екологічно/солідно фільм вписуєтсья в відичні уявлення про створення світу і його будову, про душу і її можливості, про алкоголь, про суспільний устрій ... Фільм дуже тісно перекликається з багатьма метафізичними фактами, чим стає ще цікавіший.

    Саме такі фільми хочу переглядати усією родиною.

    Пишіть в коментарях, якщо знайдете щось подібне, чи сторінку перегляду продовження трилогії.

    Наші інтереси: 

    медіа

    Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
    Підписуюсь на новини

    Зверніть увагу

    Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

    «Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

    «Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

    Останні записи