Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Ветерани чеченської війни формують батальйон для війни за Україну

Представник організації «Вільний Кавказ» Аміра Абуєва заявила, що 2000 ветеранів чеченської війни готові воювати за Україну. В організацію входять люди, які отримали поранення під час першої російсько-чеченської війни, в ній є чеченці, грузини, турки. У них є досвід бойових дій і величезне бажання протистояти імперіалістичній Росії і кадировцям.

 

«У всьому світі багато людей, які готові і хочуть воювати проти російського імперіалізму, тобто готові підтримати Україну у формі миротворчого батальйону», - сказала Абуєва.

Абуєва також зазначила, що вони готові в будь-який момент стати поряд з українцями, але поки що в Україні немає закону, який би дозволяв іноземні батальйони.

«Вони хочуть стати на захист України у складі миротворчого батальйону. Але, на жаль, в Україні немає такого закону, про іноземних батальйонах. Хотілося б, щоб це питання було вирішено", - сказала вона.

Нагадаємо, що ще в березні 2014 року було повідомлення з Чечні, що формується батальйон для війни на боці України, але вторгнення російських військ не сталося і батальйон не формували. Коли ж Росія почала масово закидати диверсантів справа зрушила з місця.

Нещодавно громадсько-політичний рух «Вільний Кавказ» опублікував заяву, в якій назвав чеченців, які прибули на Донбас воювати на стороні проросійських сепаратистів, найманцями, які не представляють героїчний чеченський народ.

«Справжні чеченці і кавказці розуміють, що свобода є свободою всіх пригноблених народів світу та керуючись цим волелюбні чеченці завжди будуть на боці братів українців», - йдеться в заяві «ГПР Вільний Кавказ», яку поширило інформаційне агентство CHECHENEWS.

«Гідні патріоти Чеченської Республіки Ічкерія, які вимушено опинилися в різних країнах Європи, з першого дня початку військової агресії Росії проти України ініціювали створення «Міжнародного миротворчого батальйону добровольців» імені героя Кавказу Джохара Дудаєва на чолі з чеченським бригадним генералом Ісою Мунаєвим, куди разом з представниками інших народів світу записалося понад 300 чеченців з метою допомогти українському народу відстояти свою свободу і незалежність у збройній боротьбі проти імперської Росії», - наголошується в заяві.

Заява Громадсько-політичного руху «Вільний Кавказ» закінчується словами «Слава Україні! Героям слава!».

Крім того, була створена петиція, яка закликає допустити до проведення АТО в Донецькій і Луганській областях досвідчених добровольців та інструкторів з числа не українських громадян, надавши їм легальний статус (сама петиція).

Чеченський народ також засудив дії кадировців-терористів в Україні. Кореспондент «Голосу Америки» Фатіма Тлисова озвучила позицію чеченського народу про події в Україні та наголосила, що бандити, яких взяв собі на службу президент Чечні Рамзан Кадиров, - це не весь народ. Багато чеченців просто залякані погрозами і терором, на яких тримається влада путінського ставленика на їх батьківщині. 

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Чи кожна допомога корисна?

Commentaires

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Чи кожна допомога корисна?