Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Місто Лева готується боротися за зимову Олімпіаду-2022

Світ:

«Стаємо творцями нового етапу в історії нашої держави», — наголосив на Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, коментуючи подання Україною до Міжнародного олімпійського комітету  декларації про заявку на проведення у Львові зимової Олімпіади-2022. 

Підписи під відповідними документами поставили голова Організаційного комітету з підготовки та супроводження заявки до МОК про здобуття права на проведення 2022 року зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор Олександр Вілкул, президент НОК України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий.

У липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список усіх міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті зимові Олімпійські ігри, оберуть у липні 2015-го на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Що зроблено і що ще треба зробити, коментує Андрій САДОВИЙ, міський голова Львова:

— Львів має готове летовище, яке ми будували до Євро-2012 і на перспективу. Маємо й стадіон «Арена- Львів», де можна проводити і відкриття Олімпіади, і закриття. Будуємо Палац ігрових видів спорту для Євробаскету-2015, передбачаючи у комплексі велику льодову частину, де можна буде проводити хокейні турніри та змагання з фігурного катання. Безперечно, великий обсяг робіт потрібно зробити у Карпатах — у Тисовці. І це — самоокупні проекти. Тепер надзвичайно важливо все спланувати і втілити. Мене радує, що залучено до роботи найкращих фахівців — це кілька компаній, що складають консорціум, які виконували заявки на останніх зимових олімпіадах. Також, очевидно, потрібно правильно розмістити об’єкти до Олімпіади, беручи до уваги реалії сьогодення і максимальну поліфункціональність. Наприклад, потрібно біля стадіону побудувати великий медійний комплекс, і він потім буде виконувати функції виставкового центру.  Якщо говорити про олімпійське селище, яке треба буде будувати (звичайно, коли вже буде кінцеве рішення про те, що Львів прийматиме  Олімпіаду), то це є у перспективі житловий масив — квартири потім будуть продані людям. Отож, якщо мудро підійти до всіх питань, то олімпійський проект у Львові може бути прибутковим для держави, а імідж його може бути одним із локомотивів, який витягуватиме Україну, в тому числі — Львів, на нові орбіти розвитку.

Попередній кошторис Львівського стадіона становив 600 млн. гривень. Реально ж обійшовся у 3 млрд. Утримання стадіону становить 20 млн. гривень на місяць. Знайти «Арені-Львів» застосування — нормальна мрія влади.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи