Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Багата на чорноземи земля центральної України дуже зацікавила китайців

Світ:

Найплодородніша в світі сільскькогосподарська земля, що має репутацію хлібного кошика Європи ще з царських часів, привернула увагу Китаю, в якому проживає 20% населення земної кулі, але на частку якого припадає всього 9% сільськогосподарських угідь. Щоб компенсувати це, Пекін збирає величезні сільгосподарські землі по всьому світу, чим викликає звинувачення в захопленні земель.

Україна стала черговою ціллю, відзначає Бен Хойл у статті "Китай хоче бенкетувати на фермах України" у відомому виданні The TimesВін пише, що 43-річний Віктор працював на цих полях 20 років, поки вони не були приватизовані за сумнівних обставин кілька років тому. Він розводить гусей і корів, і йому не подобається ідея, що такі поля можуть незабаром відійти до китайців. Навіть якщо вони самі сюди не приїдуть, я проти. Наша земля – ​​це наша земля, а ми стали б для них рабами”, – сказав він.

Тим часом, в 20 милях звідси, у Дніпропетровську, розробляються амбітні плани співробітництва з Китаєм, щоб реформувати сільськогосподарський сектор країни та інфраструктуру в цілому, скориставшись ненаситністю Пекіна. “Я думаю, це буде грандіозне співпраця”, – стверджує Сергій Касьянов, голова сільськогосподарського конгломерату KSG Agro.

Як відомо, закони України забороняють іноземне володіння землями сільськогосподарського призначення. Це не дозволяє Китаю самому купувати їх. Але Касьянов вважає, що закон потрібно змінити, щоб дозволити купівлю землі іноземцями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи