Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські ЗМІ виявили мережу проплачених інтернет-тролів з Росії

Категорія:

Журналісти американських видань знайшли у коментарях до статей на сайтах сліди російських інтернет-тролів, які заробляють гроші на своїй активності. Про їхнє існування стало відомо завдяки хакерам з групи «Анонімний інтернаціонал».

Про це пише The Washington Post.

«Цих тролів легіон. Вони сваряться і викликають роздратування. Їх фінансує компанія зі зв’язками з Кремлем. Вони діють у коментарях до The Washintton Post, а також New York Times, CNN і The Huffington Post», – повідомляє видання.

Виявити «російських тролів» можна через погану англійську, нісенітниці, гордості за Росію та імперські амбіції, визначили американці.

Зокрема, газета The Guardian змушена була визнати проблеми з модеруванням коментарів, оскільки зіштовхнулася з «організованою кампанією на підтримку Кремля».

Наприкінці травня група хакерів з «Анонімного інтернаціоналу» почала публікацію масивів документів, отриманих зі зламаних електронних поштових скриньок Ольги Дзалби, фінансиста Агентства інтернет-досліджень (АІД), структури, що була створена влітку 2013 року. У відкритому доступі виявилися звіти про виконану роботу, адресовані людині на ім’я В’ячеслав Володін, перший заступник голови адміністрації президента Путіна.

Як випливало з документів, під єдиним керівництвом була вибудувана схема з інтернет-агентств із сотнями платних блогерів і коментаторів, а також кількох засобів масової інформації в Росії та Україні. На їхнє утримання передбачено кошторис 33,5 млн. рублів на місяць, з яких понад 17 млн. – готівкою. Фінансові документи мають позначки «не офіційно».

Тролі з АІД в середньому підтримують по шість аккаунтів у Facebook і 10 облікових записів у Twitter. За день вони пишуть до 50 повідомлень. Теми умовно позначені як «Американська мрія» і «Я люблю Росію».

У Кремлі відмовляються коментувати цю інформацію.

«Ви що, думаєте, що божевільні росіяни масово вивчили англійську і почали коментувати статті? Якщо це виглядає як кремлівське гімно, пахне як кремлівське гімно і на смак як кремлівське гімно – це кремлівське гімно», – говорить оглядач Bloomberg Леонід Бершидський.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Мабуть є тролі і в українському і-просторі?

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Мабуть є тролі і в українському і-просторі?