Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

"Захід і Росія досі не відмовилися від ідеї розчленування України" - Загородній

Спецтема:

Зараз для нас є питанням – у що ми граємо? В Прибалтику, де половина населення виштовхнута за кордон? Вони на заробітках. У нас поки третина. Або Грузія. Їхні реформи нічим не закінчаться. Там же нічого нового не народилося за останні часи. Крім того, це маленькі країни. Треба визначитися, де наші союзники.

Про це та про інші геополітичні подробиці розповів в інтерв'ю для Газети по-українськи Тарас Загородній.

Хто нам може дати технології? Де наші ринки збуту? У Європі такими є не німці, а шведи. Бо в них є спільний кордон з Росією. Крім того, нам Швеція цікава, бо є розвинутою країною. Виробляє все – навіть літаки та бойові винищувачі. За підтримки держави вони побудували розвинуту економіку.

Також нам цікавий досвід Ізраїлю. Це високотехнологічна держава. Так само американці. Ще нам для літаків, ракет, зброї потрібні ринки збуту Близького Сходу. Щодо продовольства – це Китай.

Ще треба вивчати досвід Словаччини. Не зважаючи на те, що вона зайшла в єврозону, змогла побудувати індустріальну економіку. Знаходяться в центрі машинобудування Європи. З цими усіма іноземцями треба спілкуватися та залучати до спільних проектів. Треба не забувати про власний інтерес. Ті, хто до нас приїжджають, вирішують власні питання. Нікому не цікава чужа країна.

Німці з задоволенням розділили Україну. Нефомально з Росією у них була домовленість. Американці про це знали. Були готові ділити. Але прийшли українці та все зіпсували. Готові шматками забрати в Євросоюз Україну, бо так легше керувати. "Відірвали" Західну Україну, якось "перетравимо". Навіть зараз дипломати не під запис це розкажуть. 

Як територіально поділили?

- Путін забирає Новоросію – Південь і Схід. Там заводи, які німцям не потрібні. Західну частину та Центр – ЄС. Треба розуміти, що ніхто тобі задарма не буде будувати країну – свого конкурента з якихось питань. Пропонують займатися аграрним бізнесом. А раптом неврожай. Що тоді? 

Від ідеї "розчленування" України вже відмовилися?

- Ні. Всі країни ЄС розуміють, що Україна така велика за розмірами та населенням, що її так не "перетравлять". З Польщею вже намучилися. Хоч у поляків уже був західний менталітет. У них була приватна власність ще під час комунізму. Не було колективної свідомості, як у нас. Але по Україні кінцевого рішення немає. Українців із задоволенням чекають в Євросоюзі в якості робітників – дешевої робочої сили, яка працює. Бо мігранти з Африки цього робити не хочуть. А наші готові селитися в селах, як у Португалії. Це не добре, не погано. Кожен зберігає свій інтерес. Не треба думати, що ЄС – це така казка. Яким він є побачимо, коли запрацює зона вільної торгівлі. Будуть цікаві речі. Всі європейські товари будуть без мита. А наш бізнес – знесилений, не має кредитів. Прийдуть такі, у кого з цим немає проблем, а ставки будуть низькі. Це може викликати наступну хвилю кризи. Поки ще Україну рятує тіньова економіка. 

Наші інтереси: 

Пізнаємо тонкощі гібридної війни. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Ще раз.
Справа не в фактах - із цим все гаразд.
Справа у контексті.
Їм потрібна Україна чи її ресурси?
Мені байдуже, що потрібно їм! Але ці ресурси у нас є, трясця! Це - інший контекст.
А наш бізнес – знесилений, не має кредитів.
А чому не йде мова про внутрішнього інвестора, про людські заощадження?
Невиплата дивідендів міноритарним акціонерам - це крадіжка, і так має йти мова, тоді будуть кредити і інвестиції. А зараз люди воліють тримати гроші у банках. Скляних...
Цих людців у владі треба "бити", але так, щоб ніякі провокації не допомогли.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Олеко це сумно Ахто робитиме те що треба робити Може послухати поради Л.Українки Гей ви лицарі хоробрі голову зотніте кобрі

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Я це інтерв'ю прочитав повністю, скориставшись посиланням на gazeta.ua.

Ось що говорить "політтехнолог" Тарас Загородній, порівнюючи нас з німцями:
"Німцями теж не зможемо бути – не та природа. Немає такого колективізму".

Потім цей самий Тарас порівнює нас уже з поляками:
"Хоч у поляків уже був західний менталітет. У них була приватна власність ще під час комунізму. Не було колективної свідомості, як у нас".

Виходить, що колективна свідомість у нас є, але колективізму ми позбавлені, чи як? А може це у пана Завгороднього розум в голові є, але він ним не користується?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Шановний Смалець, ратше колективна свідомість у нас відсутня чим присутня..
А такі нації як ляхи, німаки та москалі є колективістськими в силу свого національного менталітету що відповідає у соціоніці другій квадрі, точніше духові другої квадри, чого про українців сказати зась.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Іноді здається, що автори таких публікацій більше турбуються про кількість слів і речень, ніж про якість сенсу... Навіщо накручувати емоції, їх і так за край? Чому так мало про конкретні справи, навіть про інтелектуальні і духовні?
Коли в тебе з під ніг хлопці вихоплюють димову шашку, кинуту просто у натовп "правоохоронцями", а потім лунає вибух справжньої гранати (чи бомби?),відчувається - щось тут не так...
Там, звідки родом моя мама (Збараж), із мого дитинства запам'яталося прискіпливе ставлення до якості того, що ти робиш. Невже так складно потурбуватись про якість сенсу?

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Кому потурбуватися про якість сенсу? Уточніть, будь ласка.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Очевидно, що автору даної публікації.
Для прикладу для мене ця публікація також виявилася безсеносвою, аж шкода стало витраченого часу на її прочитання.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Інтерв’ю записане з голосу, тому виклад не досконалий. "Німецький колективізм" - це чітка організація. Наша "колективна свідомість" - це залишки совкової зрівнялівки.

Ідея публікації в тому, що треба не входити в існуючі союзі, а створювати свої.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Не хотів нікого образити, але слів дійсно забагато. Всюди. Вчора під Верховною радою - також. Відчуття таке, ніби тебе мають за лоха. Не треба гратися з людськими емоціями, якщо не вмієш ними керувати. Обережніше.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я не почула відповіді на питання. Пане Юр Цікавий, Ви нікого не образите, якщо відповісте на поставлене мною запитання. І не треба замість відповіді описувати свої емоції. Пишете, що не треба емоцій, але сам не в змозі з емоціями впоратися. Що вчора було під ВР я знаю.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну якщо ЦЯ публікація для Вас, Альберте, виявилася безсенсовою, то я не знаю, де Ви шукаєте сенс.... Тут все чітко і ясно прописано. Чорне назване чорним, а біле - білим. Чи Вам подобається шукати чорну кішку у темній кімнаті?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А це часом не на емоціях написано? А то щось мені якось так помилково видається за дійсність.

Даний опис про чорне і біле який наче і відповідає дійсності, насправді якби і не зовсім відповідає дійсності по описам..

Він пише чи то пак мовить (неважливо) про те:
1. у що ми граємо..
а МИ це хто? Владна верхівка чи "рядові" громадяни України?
2. Треба не забувати про власний інтерес. -
А власний інтерес власне чий саме? Тобто для кого саме? Для простих громадян України, чи для владної верхівки?
3. Ті, хто до нас приїжджають, вирішують власні питання. Нікому не цікава чужа країна.
Добре він описав це чорно/біле по чорно/білому, але який сенс даної констатації яка і так для всіх навіть простолюдинів безробітніх є відомою?
4. - Путін забирає Новоросію – Південь і Схід. Там заводи, які німцям не потрібні. Західну частину та Центр – ЄС. Треба розуміти, що ніхто тобі задарма не буде будувати країну – свого конкурента з якихось питань. Пропонують займатися аграрним бізнесом. А раптом неврожай. Що тоді?
Коли він це робить? Сьогодні, учора чи позавчора? Тобто після подій біля ВРУ? А де гарантія що так і буде, коли сам сайт НО вже дестяками роками, а особливо в останні 2 роки стверджує про діаметрально протилежне по відношенню не тільки тереторіальної цілісності але ще й і її розширенності.
Прошу згадати статтю одного пана якого тут так усі радо були підтримали..
(потім якщо знайду ту статтю до під час редагування її сюди долучу.)
5. Українців із задоволенням чекають в Євросоюзі в якості робітників – дешевої робочої сили, яка працює.
То чого ж вони тоді і досі ще чекають з безвізовим режимом між Україною?
Тільки уявити би собі на мить що би дала ця безвізовість з Європою?? Та те що і у Прибалтиці, більша половина населення звідци повиїжджало би в Європу на заробітки..
6. Бо мігранти з Африки цього робити не хочуть.
Ну то як не хочуть, то нащо їх сюди в Європу цілими ешелонами запускають? Та так що вже аж Угорщина взялася за зведення стіни на кордоні???
7. В кінці він констатує факт позитивності розподілу України між Європою та Расєєю. А де факт, що саме так воно і буде?? Тобто його сенс публікації зводиться до того аби таки переконати у фактичності того, що Україну таки Європа з Росією розділять навіть не дивлячись на те що Америці це якби геть стратегічно є НЕ вигідним???? Отже він таки підтверджує той факт що громадяни України тут абсолютно не змінюють погоди у політиці? (у чому я із ним особисто якось цілком є згідний про те що громадяни України не мають жодного впливу на політику)

До речі мої власні роздуми з приводу подальшої справи в Україні.
1. якщо особисто для мене ці події є схожими до подій які були в історії України десь так у 18-их роках, то якщо дана паралель відбудеться по подібному сценарію, то у такому випадку скоріж за все Расєя ратше таки розпадеться через Україну, бо наче тоді саме так і відбулося із тою державою яка уособлює нинішню Расєю. От тільки щоправда я вже не пам"ятаю що тоді було з Україною після тих подій.. =/
2. якщо янки в серйоз зацікавлені будь якою ціною нас поставити на місце аби спинити тиск Расєї, то скорі ж за все в Україні буде так само як і у Грузії після війни із Рашою за Абхазію. А саме Крим лишиться в Расєї, а ДНР+ЛНР=Підарастія буде під контролем рашиків точно так само як і пів-н. Осетія у них знаходиться під їхніх контролем.

Питання лишень залишиться за тим хто потім і надалі буде займатися політикою нової України. Ті що і по нині сидять при владі, чи вже якісь чужі зовсім інші нещодавно приїжджі в Україну.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Перечитав декілька разів. Більша частина - очевидні речі, нема із чим сперечатися.
Але роздратування посилилося.
Ось ця цитата.
"...Від ідеї "розчленування" України вже відмовилися?

- Ні."
"...Українців із задоволенням чекають в Євросоюзі в якості робітників – дешевої робочої сили, яка працює."
"Не треба думати, що ЄС – це така казка. Яким він є побачимо, коли запрацює зона вільної торгівлі. Будуть цікаві речі. Всі європейські товари будуть без мита. А наш бізнес – знесилений, не має кредитів. Прийдуть такі, у кого з цим немає проблем, а ставки будуть низькі. Це може викликати наступну хвилю кризи. Поки ще Україну рятує тіньова економіка."
Наче все правильно. Але присутня емоційна складова: "все погано!" Вона пригнічує. Чи я помиляюся?

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А хіба все, що описане, неправда? Хіба Євросоюз - казка? Їм потрібна Україна чи її ресурси? Трудові в тому числі. Вас пригнічує гірка правда?

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Ще раз.
Справа не в фактах - із цим все гаразд.
Справа у контексті.
Їм потрібна Україна чи її ресурси?
Мені байдуже, що потрібно їм! Але ці ресурси у нас є, трясця! Це - інший контекст.
А наш бізнес – знесилений, не має кредитів.
А чому не йде мова про внутрішнього інвестора, про людські заощадження?
Невиплата дивідендів міноритарним акціонерам - це крадіжка, і так має йти мова, тоді будуть кредити і інвестиції. А зараз люди воліють тримати гроші у банках. Скляних...
Цих людців у владі треба "бити", але так, щоб ніякі провокації не допомогли.