Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

The Economist назвав корупцію в Україні більшою загрозою, ніж "русский мир"

Категорія:

Спецтема:

Криза в Україні посилюється, незважаючи на певне затишшя на Сході України. Тотальна корупція та "кумівство" олігархів у верхніх ешелонах влади лише грає на руку Путіну. Захід має усі шанси допомогти українській державі із двома основними проблемами - корупцією та війною на Сході. Але чи захоче він це робити?

Як пише оглядач The Economist, ЄС та США зосередили свою увагу на Кремлі та військовій агресії на Донбасі, хоча проблеми в середині держави є не менш серйозними та руйнівними.

Майдан поклав початок докорінним перетворенням пострадянського ладу і становленню європейського суспільства, заснованого на верховенстві права та закону. Проте корупція і "Русский мир" Володимира Путіна значно перешкоджають утвердженню ліберальної демократії. Від того, як будуть надалі розвиватися події в Україні, без сумніву залежить майбутнє усієї пострадянської Європи. Нові реформатори, яких покликав президент Порошенко, намагалися щось змінити у системі, проте їхня боротьба не буде дієвою без суттєвої допомоги ЄС та США.

Українська держава, мавпуючи роками РФ, має розгалужену систему корупційних зв'язків. Головна мета мафії, яка управляє країною, - створення російського трансплантанта та дерибан грошей. Олігархи і надалі домінують у економічному та політичному житті.

І це зовсім не в інтересах Європи, адже Україна - єдиний стримувальний чинник на кордоні із РФ. Відтак доцільно говорити про допомогу ззовні. Тут і дотації від ЄС і США, і реальні інвестиції української діаспори, яка повинна першою бути зацікавлена в утвердженні ліберальної демократії на Батьківщині.

Захід повинен терміново допомогти Україні у боротьбі із корупцією. Іноземні держави можуть впливати на вирішення схожих проблем, згадаймо лише приклад Гватемали. Під егідою ООН туди відправили чимало адвокатів та правозахисників, які зуміли певним чином урегулювати катастрофічну ситуацію в країні.

Українські групи громадянського суспільства також просять допомоги ззовні. Західні донори наразі пропонують збільшити зарплати українських чиновників, аби приборкати їхню "любов" до хабарів. Вкладання грошей у розвиток незалежних українських ЗМІ також має бути у пріоритеті, зважаючи на інформаційну війну Кремля, яка не припиняється ні на хвилину. Санкції проти певних каналів, які транслюють російський продукт, як ми бачимо, не надто дієві. У той час бюджети Радіо Свобода та BBC у країні суттєво скорочувалися протягом років.

Майдан вийшов на вулиці Києва, аби отримати суттєві зміни в країні. І багато хто із тогочасних демонстрантів зараз дуже невдоволений ситуацією. Вони чекають від Європи реальної допомоги в утвердженні ліберально-демократичної системи та боротьбі із Путіним на Донбасі, а не просто балачок.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мені більше подобається не ліберальна, а компетентна демократія.

Реабілітація демократії

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мені більше подобається не ліберальна, а компетентна демократія.

Реабілітація демократії

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи є в історії приклади,коли країну із прірви витягували ліберали..
Якщо на сайті є історики..Чи була подібна ситуація в якісь країні яка є зараз в Україні..Бажано в недалекому минулому і в країні з подібним менталітетом..Дякую наперед..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

100% так і є.

Миролюбність і озброєність!