Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

В Португалії тестують гібридний сонячний вітрогенератор

Незвичний вітрогенератор з футуристичним дизайном тестують в Португалії, в гавані міста Порту. Установка Omniflow представляє собою інноваційний вітрогенератор з вертикальною віссю обертання, який додатково оснащений сонячними панелями, повідомляє Новый регион.

Гібридний вітряк виробляє енергію двома способами: високоефективні сонячні панелі генерують електрику, коли стоїть сонячна погода. Разом з тим, горизонтальні лопаті ротора працюють незалежно від напрямку вітру. 

За заявою виробника, вітротурбіна Omniflow (модель OM3.8 з ротором діаметром 1,75 м) має номінальну потужність в 1060 Вт при швидкості вітру 11 м/с і здатна виробляти пікову потужність до 3000 Вт. Обертання лопатей починається вже при швидкості вітру 1,5 м/с, а максимально допустима швидкість вітру - 45 м/с.

Новинку було розроблено за підтримки європейського дослідницького центру. Такі вітряки можна встановлювати як на земній поверхні, так і на дахах будівель, наприклад, в якості додаткового джерела енергії. При цьому зазначається, що шумове забруднення пристрою мінімальне. 

Із заходом сонця автоматично включаються світлодіодні ліхтарі, використовуючи накопичену енергію розміщених в корпусі акумуляторів.

На сьогоднішній день технологія знаходиться на стадії тестування, про вартість вітряка Omniflow наразі не повідомляється.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

+

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

+

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

За такі коментарі в майбутньому будемо знімати бали.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!