Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Народна політика Міжмор’я, або чому мало надії на українських політиків

Категорія:

Спецтема:

Недавно мав довгу розмову з одним нардепом. Він зателефонував і попросив про зустріч, ну а мені стало цікаво, що там у них сталося. Чоловік доволі молодий, симпатичний, патріотично налаштований.

160414.jpg

Щоб створити майбутнє, його треба побачити
Щоб створити майбутнє, його треба побачити

Спочатку він десь чверть години показував мені свою сторінку в Фейсбуці: яскраві фотки, виступи на телеканалах, схвальні статті, рейтинги, позитивні відгуки. Тобто провів таку собі презентацію своєї успішної діяльності.

– А в чому тоді проблема, якщо все так гарно?

У тому, що він бачить абсурдність існуючої ситуації – і це його не задовольняє. Але щоб вийти з цього болота, потрібне бачення майбутнього. А його нема. Тому десь це бачення треба взяти...

Оскільки нардеп мав доволі фрагментарне уявлення про поточні тенденції розвитку, ми невимушено поговорили про постіндустріальну формацію, республіку демосів, Міжмор’я, нинішній український націоналізм і навіть про релігію.

Нардеп погодився, що для комплексного вирішення проблеми потрібна серйозна стратегія. Після чого раптом заявив, що в нього нема часу займатися стратегіями і він розраховує на підтримку в плані тактики. На цьому й попрощалися.

Я спочатку засмутився, що убив три години свого життя на безплідні балачки. Але потім згадав, що останнім часом зі мною відбуваються тільки позитивні події. Тому почав шукати позитив у цій зустрічі.

І тут мене осяяло!

Я усвідомив, що політики є лише «гайками» індустріальної політичної машини. Все, що вони можуть зробити позитивного, – це утримати її від передчасного розвалу. Вся їхня «стратегія» обмежена наступними виборами. Вся їхня увага вимушено зосереджена на тому, щоб сподобатися електорату.

– Чи можуть такі політики створити Міжмор’я?

Питання риторичне. Звісно, що ні. Сучасні індустріальні утворення вже втрачають стабільність і розпадаються. Це добре видно на прикладі РФ, Євросоюзу, поліетнічних держав.  

Співдружність Міжмор’я можлива тільки як постіндустріальна цивілізація. Проте сучасні політики, в кращому разі, спроможні створити тільки ще одну нежиттєздатну бюрократичну структуру.

Понад те, створення постіндустріальної системи означає повну ліквідацію сучасної індустріальної політичної системи, основаної на маніпуляціях і нахабній брехні. Тому для сучасних політиків творити Міжмор’я – це займатися політичним самогубством.   

– То що робити для заснування нової системи?

1. Починати з власного самовдосконалення, оскільки нова цивілізація можлива тільки у вищих просторах подій. Існує чіткий зв’язок: індастріал – це простори страждань і боротьби; постіндастріал – це простори пригод і волі.   

2. Творити нову систему засобами народної політики. Ніхто нам не заважає вивчати світові тенденції, опановувати нові технології, знайомитися зі світлими людьми, формувати телемережу демосів, творити постіндустріальну економіку, висувати власне політичне представництво.

3. Щодо зовнішньої допомоги, то її треба шукати в найбільш зацікавлених державах – Литві та США. Як тільки в Україні з’явиться достатньо сильний постіндустріальний зародок («стартап»), США відкриють для його розвитку новий «ленд-ліз». А природним гарантом правильного використання американської допомоги буде Литва – найдовіреніший представник США в Європі і найкращий друг України у світі. 

Наші інтереси: 

Розуміння союзників і друзів дозволяє зекономити час і уникнути безплідних розмов.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре! Все чудово! Ми застосовуємо стратегію ВОДИ!

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре! Все чудово! Ми застосовуємо стратегію ВОДИ!

Хай Буде!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

На майбутнє пропоную використовувати поняття КОНЦЕПЦІЯ СТРАТЕГІЇ. Концепція - це єдиний, визначальності задум сталого розвитку майбутнього. Стратегія і тактика мають на увазі економічні та ін. обгрунтування... Все це може бути тільки після визначення Концепції Стратегії: куди йдемо і навіщо ...

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Заражені ломехузами. До заражених немає сенсу звертатись з творчими пропозиціями, але їх можна використовувати. Тема екології універсальна бо торкається всіх сторін буття людини. Я бачу сенс у тому, щоб зробити умови для розвитку творчих ініціатив за допомогою підприємницької діяльності в якої немає податків і тому подібне. Матриця в якій ми існуємо дозволяє це зробити. Наше бажання структурування українців дає свої результати. Коли я ходив реєструвати громадську самоврядну організацію шляхом повідомлення ,то був здивований тим ,що є велика черга людей бажаючих самоорганізуватися. Безпека полягає в тому ,що люди просто виконують те про ,що говорять з трибун і виконують Конституцію ,як мінімум. Все чудово

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Радiймо Iгоре! Зацiкавленiсть нардепа це вже щось нове. Не питаю прiзвище. Цiкава фракцiйна або партiйна належнiсть. Дякую.
СВОБОДiвцiв зараз цiкавить саме стратегiя.

Хай Буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це з фракції Свободи. Але в мене склалося враження, що "стратегія" для них - це найближчі вибори, а "тактика" - це на завтра.

Сергiй Михайлiв каже:
Радiймо Iгоре! Зацiкавленiсть нардепа це вже щось нове. Не питаю прiзвище. Цiкава фракцiйна або партiйна належнiсть. Дякую.СВОБОДiвцiв зараз цiкавить саме стратегiя.

Все, що робиться з власної волі, – добро!