Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські інтернет-тролі агітують за Дональда Трампа

Російські фабрики тролів, які оплачуються Кремлем, поширюють про-Трампівську пропаганду у соціальних медіа. Російські дезінформаційні кампанії - єдиний дієвий інструмент спецслуж, щоб  "посіяти ворожнечу між союзниками", яких Росія сприймає як своїх ворогів.  

 

trump-putin.jpg

Photo montage by Salon

До такого висновку дійшов журналіст видання The New Yorker Адріан Чен, пише Business Insider.

Він побував у Петербурзі в Росії, щоб дослідити російських інтернет-тролів, яким платить Кремль, щоб вони поширювали фальшиву інформацію в інтернеті. Він побачив, що російські інтернет-тролі використовувалися у низці "високо скоординованих кампаній", щоб обдурити американську громадськість 

Це - фірмовий стиль інформаційної війни, відомий як дезінформація, що використовувася росіянами принаймні з часів холодної війни. Російські дезінформаційні кампанії - єдиний дієвий інструмент спецслуж, щоб  "посіяти ворожнечу між союзниками", яких Росія сприймає як своїх ворогів.  

Журналіст поспілкувався з колишніми російськими онлайн-провокаторами і з’ясував, що завдання, яке ставиться перед ними – поширювати інформаційні вкиди про політику у буденні неполітичні судження американців в соціальних мережах.

«Російську інформаційну війну можна розглядати як найбільшу в світовій історії операцію з тролінгу, котра знищує демократичність інтернету як джерела інформації», – пише Адріан Чен.

Редактор The Daily Beast Майкл Вайсс додав, що група тролів з Москви готує інформаційні викиди і поширюють їх серед ЗМІ по всьому світу для того, щоб демонізувати сприйняття демократичних країн. «Мета тролінгу – сприяти розколу у різноманітних західних громадських об’єднаннях, в тому числі у НАТО, посіяти незгоду між союзниками, щоб послабити позиції США в очах спільноти у Європі, Азії, Африці, Латинській Америці», – вважає Вайсс.

На 58-х президентських виборах США Росія активно підтримує кандидата від республіканців Дональда Трампа, який неоднозначно висловлюється щодо російської агресії на території України і називає Росію своїм союзником. Трамп є фаворитом росіян на майбутніх президентських виборах.

Як відомо, в історичному районі Петербурга – Ольгино – розташовано ТОВ «Агентство Інтернет-Досліджень», яке займається інтернет-пропагандою. Сотні співробітників безперервно пишуть коментарі, розміщують картинки, обливають брудом Україну, Америку і Європу і принижують незгодних росіян, створюючи таким чином видимість громадської думки.

В статті Бізнес інсайдера також зазначається, що Trump, здається, більш корисний Росії, ніж Росія - йому. 

 

Наші інтереси: 

Потрібно розуміти, що Росія діє методами КГБ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи