Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що менше заборон, то більше порядку

Німецьке місто Бомте стало першим у країні населеним пунктом, з вулиць якого видалені всі дорожні знаки. Експеримент, що почався в минулі вихідні, проводиться в рамках проекту «Спільний простір», що фінансується з бюджету Євросоюзу.

У проекті беруть участь сім міст з різних країн Євросоюзу (Бельгія, Великобританія, Голландія та Данія). В рамках проекту влада Бомте повністю видалила з вулиць всі дорожні знаки: включаючи знаки обмеження швидкості, пріоритету, заборони на паркування і т. д.

Єдиним збереженим правилом руху залишилося правило «перешкоди справа», а також заборону на пересування в межах міста зі швидкістю більше 50 кілометрів на годину.

На думку розробників проекту, за відсутності заборонних та розпорядчих знаків власники машин починають більш відповідально ставитися до процесу водіння, а між водіями та пішоходами зникає ворожнеча. У підсумку безпеку руху підвищується.

Ефективність концепції підтверджена експериментально - так, якщо за минулі роки в середньому на вулицях Бомте, в якому проживає трохи більше 13 тисяч осіб, відбувалося від 40 до 45 аварій щорічно, то в період з 19 травня, коли знаки були тимчасово вилучені з вулиць міста, по 22 червня в населеному пункті не сталося жодної аварії. Тепер Бомте остаточно позбувся дорожніх знаків.

Тим часом ініціатива влади Бомте сприймається в Німеччині неоднозначно. Регулювання дорожнього руху за допомогою знаків є одним з улюблених занять німецької влади - благо, з 648 знаків і додаткових табличок виходить понад 1800 використовуваних комбінацій. На даний момент німецькі дороги характеризуються найвищою щільністю дорожніх знаків у Європі: на них розміщено понад 20 млн. дорожніх знаків, або по одному знаку на кожні 28 метрів дороги.

У виробництво і установку знаків, що стоять в даний момент на німецьких дорогах, місцевою владою вкладено 4 млрд. євро. З іншого боку, деякі міста час від часу ставлять експерименти щодо скорочення числа знаків на вулицях. Так, першими експериментаторами стала влада міста Зельм, де дорожня поліція спробувала закрити непрозорими мішками 600 знаків з 1100, що стоять на вулицях міста. Після кількох днів експерименту влада не зареєструвала жодної аварії, що сталася через відсутність знаків, - і їх видалили  як непотрібні.

За останні роки подібні експерименти успішно проведені в півтора сотні німецьких міст, проте на повну відмову від знаків зважилися лише влада міста Бомте.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

?Цікаво чи у нас би таке пройшло?

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Коментарі

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

?Цікаво чи у нас би таке пройшло?

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Нашим даішникам таке хіба що у страшному сні може приснитися.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ольга Олешка.
0
Ще не підтримано

Можна продовжити експеримент і прибрати бігборди рекламні!Наприклад,в УКРАЇНІ це дозволило вибрати президента в першому турі!Кажуть,з"економили щось біля 700 млн. коштів!
Шкода тільки, що витратити їх планують...на війну!

Все буде так,як ми захочемо!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Кілька тижнів після Майдану і зміни влади в Україні, було повністю відсутнє ДАІ (у нашому регіоні принаймі)..і що ви думаєте..?,все було добре...

Вірю в те, що розумію.