Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Структуруємо знання: 5 кафедр Intermarium Institute, безліч предметів, курсів, навичок

Запропонований Інститутом Міжмор’я підхід формує нову парадигму мислення. Згідно з нею, будь-яку нову справу треба починати з комплексного дослідження проблеми, формування спільноти і висування лідерів, після чого треба далі постійно навчатися і вдосконалюватися.   

160827struktura-klen-3.jpg

Структура: один листок - п’ять напрямків
Структура: один листок - п’ять напрямків

Для зручної організації знань і роботи формуємо кафедри «Лідерства і управління», «Постіндустріальної філософії», «Права», «Захисту миру» і «Постіндустріальної економіки». Предмети складаються з курсів, курси – з навичок. Вчора з’явилася нова спеціальність? Сьогодні вона в нас уже викладається.

Попередні статті:  

Триваючий нині перехід людства до постіндустріальної формації супроводжується вибуховим зростанням різноманітності в усіх сферах життя. Для їх первинної систематизації Інститут Міжмор’я пропонує 5 кафедр, кожна з яких має власний сайт.

– Чому кафедри охоплюють саме ці, а не інші напрямки?

Тому що вони відповідають базовим системним функціям у демосах. Як ми вже знаємо, для їх виконання в демосах передбачені системні ролі: голова, радник, правник, захисник, скарбник. Демос у вигляді рою вважається сформованим тільки тоді, коли ці 5 ролей персонально закріплені за членами демосу.  

Наявність 5 кафедр, спрямованість яких збігається з 5 системними ролями, допомагатиме демосам постійно підвищувати кваліфікацію своєї старшини. В ідеалі кожен член старшини має бути дипломованим магістром на відповідній кафедрі. Наприклад, голова сотенного чи полкового демосу, окрім спеціалізованого дипломного проекту, в ідеалі повинен бути магістром кафедри лідерства і управління.

Після захисту дипломного проекту сайт магістра автоматично перетворюється на сайт навчально-педагогічної спільноти.

В залежності від рівня охоплення навчальної сфери, розрізняємо предмети, курси і навички. Наприклад, «самозцілення» – це предмет, «оздоровлююче харчування» – це курс, «тибетські вправи» – це навичка.      

Деякі навчальні напрямки можуть розвиватися на всіх 5 кафедрах, наприклад, іноземні мови чи комп’ютерна грамотність. Проте спрямованість кафедри накладатиме свій відбиток, наприклад, англійська мова на кафедрі постіндустріальної економіки вирізнятиметься наголосом на економічній та бізнесовій проблематиці.

Кафедра виступає в ролі місця постійного базування навчального напрямку. Проте це на заважає створювати синтетичні сотні чи полки з підрозділів, базованих на інших кафедрах.

Тому обрання кафедри є, до певної міри, умовністю. Головне – позитивний результат, тобто розвиток духовної, ділової чи територіальної спільноти.

Запропонований Інститутом Міжмор’я підхід формує нову парадигму мислення. Згідно з нею, будь-яку нову справу треба починати з комплексного дослідження проблеми, формування спільноти і висування лідерів, після чого треба далі постійно навчатися і вдосконалюватися.    

Такий освітньо-організаційний підхід забезпечить стабільний і динамічний рух до постіндустріального суспільства. Кожен, хто має ідеї і бажання їх здійснити, знає технологію реалізації:

1. Реєструєш на обраній кафедрі тему дипломного проекту.

2. Отримуєш власний сайт.

3. Формуєш демос прихильників, помічників та учнів.

4. Захищаєш диплом і отримуєш вчене звання магістра.

5. Перетворюєш демос на навчально-педагогічний колектив і пропонуєш для бажаючих свій навчальний предмет, курс чи навичку.

6. Якщо це корисно для справи – об’єднуєшся з іншими демосами у сотні, полки та коші.

7. Якщо маєш силу – самостійно перетворюєш свій рій на сотню, полк, кіш.  

Додаткова інформація:  Технологія навчання в Intermarium Institute – для абітурієнтів, здобувачів і магістрів


В тему: 

Практична реформація, або Як стати постіндустріальними вченими козаками

Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі

Постіндустріальний солідаризм – ідеологія творення цивілізації Міжмор’я

Освячення Інтермаріум Інституту відбулося 25 липня 2016 року українцями цілого світу

Гібридний прискорювач, або Основи формування козацької республіки постіндустріальної ери

Наші інтереси: 

Постіндустріальна ера висуває на перший план знання та освіту.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи