Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 40
  • Переглядів: 44

В порту Севастополя уражений носій крилатих ракет "Циклон" і мінний тральщик "Ковровець" ворога

Категорія:

Внаслідок удару по Криму в ніч на 20 травня загинуло 6 військових ЧФ РФ, ще 11 отримали поранення. Малий ракетний корабель "Циклон" затоплений. Зараз українські військові верифікують цю інформацію.

24052003.jpg

МРК Циклон. Фото: Мінагресії РФ

МРК "Циклон" із серпня минулого року перебував у Севастопольській бухті в строго визначених місцях, повідомляє моніторингова група телеграм-каналу "Кримський вітер". 19 травня був потоплений мінний тральщик "Ковровець".

Forbes пише: "Підірвавши російський міноносець, Україна розкрила таємницю: у неї є ракети ATACMS з 470-фунтовими боєголовками". Такі ж ATACMS можуть поставити під загрозу стратегічний Керченський міст, зазначає видання.

За 27 місяців запеклих боїв, відколи Росія розширила свою війну проти України, українці потопили або серйозно пошкодили більше дюжини довоєнних кораблів Чорноморського флоту РФ, який налічував близько трьох десятків великих військових кораблів. Тому потоплення 200-футового тральщика – одного з двох, що належать Чорноморському флоту, – не є чимось надзвичайним.

Вражає те, як українці могли потопити "Ковровець", йеться у статті Forbes.

"Якщо ATACMS знищують російські військові кораблі в Севастополі, важко уявити, що ця база може бути корисною для росіян", – заявив Філліпс О'Браєн, професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюс у Шотландії.

Якщо Україна дійсно завдала удару по Ковровцю ATACMS, це означає, що Україна отримала 170-mile M48 або 190-mile M57 ATACMS з 470-фунтовими боєголовками на додаток. М48 і М57 є більш точними, ніж припускали багато спостерігачів.

Батарея ЗРК С-400, яка захищає Севастополь і прилеглу авіабазу Бельбек і якій вже неодноразово завдавали ударів, не в змозі перехопити вхідні ATACMS. "Росіяни майже не мають можливості боротися з ними", – зазначив Нуно Фелікс, португальський військовий консультант.

Не менше занепокоєння у росіян викликає те, що точні ATACMS з унітарними боєголовками можуть становити серйозну небезпеку для Керченського мосту. Та ж точність, яка дозволила ракетам M48 або M57 влучити в корабель, повинна дозволити їм влучити й у міст, пояснив Фабіан Хоффманн, дослідник з ядерного проекту в Осло, Норвегія.

Про знищення корабля "Циклон" сказав керівник пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, але зазначив, що решту інформації зараз перевіряється. Він також сказав, що є вірогідність того, що Чорноморський флот ворога у Криму втратив останнього носія крилатих ракет.

Наші інтереси: 

Бити по Криму, вибивати з Криму ворожі кораблі – це початок переможної кампанії України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Генеральний штаб Збройних сил України уточнив, що в ніч на 19 травня Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель "Циклон" проєкту 22800.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Генеральний штаб Збройних сил України уточнив, що в ніч на 19 травня Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель "Циклон" проєкту 22800.