Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 50
  • Переглядів: 53

У 2023 році гендиректор непрацюючого аеропорту Бориспіль отримав майже 4 млн грн зарплати

Категорія:

Світ:

Державне підприємство Міжнародний аеропорт "Бориспіль" не працює з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Але, як виявилося, Олексій Дубревський, керівник аеропорту "Бориспіль", попри цей факт продовжував отримувати від держави зарплату. 

У 2023 році він отримав 3,788 мільйона гривень, що еквівалентно приблизно 315,7 тисячі гривень щомісяця, про що можна подивитися у його декларації.

Все б нічого, якби аеропорт був приватним. Але Міжнародний аеропорт "Бориспіль" – це Державне підприємство. У Вікіпедії зазначається, що його власником є Міністерство інфраструктури України. Отже, заплата цьому кадру сплачується з державного бюджету, який наповнюється нашими податками.

Олексій Дубревський очолив аеропорт “Бориспіль” у липні 2021 року. На момент призначення мав 15-річний досвід роботи у сфері управління авіаційною інфраструктурою. У 2010-2012 роках був директором авіакомпаній Lufthansa та Austrian Airlines на сході України. Потім працював комерційним директором КП "Міжнародний аеропорт Донецьк". Потім до 2016 року Олексій Дубревський перебував за межами України, працюючи на посаді директора відділу комерції та розвитку бізнесу в "Міжнародному аеропорту Рас-ель-Хайма" (ОАЕ). Згідно з декларацією Олексія Дубревського, він та члени його родини володіють трьома квартирами в окупованому Донецьку.

Незабаром після призначення Олексія Дубревського головою аеропорту "Бориспіль" СБУ розкрила факти шахрайства. Керівництво Запорізького аеропорту (читай, Дубревський та його колеги) допустило порушення у процесі ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому. За версією слідства, чиновник КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" знехтував якістю роботи під час ремонту смуги, виконаного у 2017-2018 роках. Замість того, щоб звернутися до підрядника у зв'язку з неналежною якістю робіт та вимагати виконання гарантійного випадку, підозрюваний знайшов нову компанію, яка зайнялася повторним ремонтом цих ділянок.

За результатами неналежного виконання посадовцем своїх обов'язків було витрачено подвійну кількість коштів на роботи, що призвело до економічної шкоди для комунального підприємства.

Минулого року ми писали, що аеропорт "Бориспіль" витрачає 52 млн на прибирання попри те, що аеропорт не працює!

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, скільки отримують чиновники держпідприємств (попри війну!) з державного бюджету, який наповнюється міжнародною допомогою і нашими податками! Бачимо, що чиновники не соромляться брати собі зарплату, навіть, якщо вони не працюють. Так було і на початку великої війни, коли чиновники виїхали з Києва, але "працювали" з-за кордону чи з Закарпаття й отримували попри все свої заплати, відпускні, матеріальну допомогу, як ось ця чиновниця з Пенсійного фонду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи