Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 20

Какао: коротко про головне

Купити кондитерські інгредієнти – придбати найрізноманітніші компоненти для створення смачних та естетично привабливих солодких виробів – тортів, печива, тістечок, морозива, десертів тощо. Вони можуть включати як основні компоненти, так і додаткові, які надають виробам певного смаку, текстури та зовнішнього вигляду, наприклад, какао, яке ви можете замовити в YERO COLORS. Це незамінний продукт в кондитерському мистецтві. Виготовляють його з какао-бобів, які проходять кілька етапів обробки, щоб згодом перетворитися на порошок чи масло, яке використовується у виробництві шоколаду, напоїв та кондитерських виробів.

Виробництво какао передбачає кілька етапів. І розпочинається воно зі збору какао-бобів. Щоб вилучити боби, плоди какао-дерева (стріли) розрізають. Аби набути неймовірних смакових властивостей, ці цінні продукти мають пройти ферментацію. Для цього Їх накривають банановими листками.

Після ферментації боби сушать на сонці або в спеціальних сушильних установках. Згодом їх обсмажують, для підсилення смаку. А потім подрібнюють, для отримання какао-маси, з якої за допомогою пресування виділяють какао-масло та какао-порошок.

Типи какао-продуктів:

  1. Какао-порошок – залишок після виділення какао-масла з какао-маси. Використовується для приготування шоколадних напоїв, випічки та інших кондитерських виробів.
  2. Какао-масло – жирова частина какао-бобів. Використовується у виробництві шоколаду, косметики та фармацевтичних препаратів.
  3. Шоколад – продукт, що містить какао-масу, какао-масло, цукор та інші інгредієнти.

Какао містить вітаміни (A, B1, B2, B3, C, E), мінерали (калій, магній, залізо) і антиоксиданти (флавоноїди), які позитивно впливають на здоров'я. Вживання какао покращує настрій, сприяє зміцненню здоров'я серцево-судинної системи та забезпечує енергією. Какао є основним інгредієнтом багатьох продуктів і, завдяки своїм властивостям, широко використовується як в харчовій, так і в косметичній промисловості.

Какао застосовується у виробництві:

  • напоїв – гарячий шоколад, какао-напої;
  • кондитерських виробів – торти, печиво, тістечка, цукерки;
  • шоколаду – плитки, батончики, трюфелі;
  • косметики – креми, лосьйони, маски для обличчя на основі какао-масла.

Цікаві факти про какао

Какао, що є основним інгредієнтом для виготовлення шоколаду, має цікаву та багату історію, а також безліч корисних властивостей. Вважається, що воно було священним напоєм давніх цивілізацій – Майя та Ацтеків. Вони називали його «чоколатль» та використовували не тільки для приготування напоїв, але й як валюту. В Європі ж какао з'явилося лише в 16 столітті, після завоювання Мексики іспанськими конкістадорами.

Наразі, головні країни-виробники какао – це Кот-д'Івуар, Гана та Індонезія, які разом постачають понад 70% світового какао. А його вирощування підтримує біорізноманіття в тропічних регіонах, де зберігаються численні види рослин і тварин. Швейцарія ж відома, як найбільший споживач даного продукту. І це не дивно, зважаючи на об’єми виробництва шоколаду.

Какао багате на флавоноїди, які є потужними антиоксидантами. Вони сприяють покращенню кровообігу та загального самопочуття. Какао містить теобромін, який є стимулятором, схожим на кофеїн, але з м'якшою дією. Цей інгредієнт являється відмінним джерелом магнію, який необхідний для роботи м'язів та нервової системи. Можливо не так і не праві були люди, що вважали какао-боби є даром богів, яким всі успішно користуються і в наші дні.

Наші інтереси: 

Кулінарія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи