Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дзвіночок першокласника: символ нового шляху

Щороку 1 вересня, коли країна відзначає День знань, маленькі діти вперше сідають за шкільні парти, а Останній дзвоник ознаменується для них дзвіночком першокласнику.

Це хвилююча і значуща подія не тільки для дітей, а й для їхніх батьків. Цього дня першокласники отримують свій перший шкільний символ - дзвіночок.

Історія дзвівончків,брошек та бутоньєрок.

Перші дзвіночки для першокласників з'явилися дуже давно. Спочатку дзвіночки були виготовлені з позолоченого металу і мали специфічну форму, їх прикрашали маленькими фігурками школярів і написом "1 клас".

Значення дзвіночка на перше вересня

Купити дзвіночок першокласника означає не просто придбати сувенір, а отримати символ початку нового життєвого етапу. Він дається дітям як знак того, що вони стали повноправними членами шкільної спільноти. За традицією першокласники дзвонять у дзвіночок перед початком уроку, що сигналізує про те, що урок розпочався. А наприкінці уроку заняття вчитель знову дзвонить у дзвіночок, а діти дружно промовляють "Дякую за урок!".

Дзвіночок першокласника є нагадуванням про те, що школа - це місце, де діти навчатимуться, зростатимуть і пізнаватимуть світ.

Різноманіття дзвіночків для першокласника

Сьогодні існує безліч різновидів аксесуарів, що дає змогу дзвіночок першокласника купити в будь-якому виконанні. Вони можуть бути виконані з різних матеріалів (метал, пластик, текстиль) і мати різні форми та дизайн. Часто на дзвіночках зображені персонажі з мультфільмів, казок або тварини. Також популярні сувеніри з написом "перший раз у перший клас", " або індивідуальний напис з імям та прізвищем дитини, як тут.

Традиції брошок та дзвоників

У різних країнах існують різні традиції, пов'язані з дзвіночком першокласника.


В Україні першокласники зазвичай отримують дзвіночки від своїх батьків або вчителів. У деяких містах є традиція запускати дзвіночки в небо в перший шкільний день. Першокласники носять дзвіночки на грудях усю першу чверть. В інших країнах дзвіночки зберігаються разом з іншим шкільним приладдям.


Дзвіночок першокласника - це не просто сувенір, а символ початку нового і важливого життєвого етапу. Він нагадує дітям, що школа - це місце, де вони навчатимуться і зростатимуть.

Дзвіночок для першокласників на 1 вересня може бути різних форм і кольорів, але кожен з них є нагадуванням про те, що школа - це цілий світ, повний відкриттів і знань..

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи