Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook знає вас краще ніж ваші родичі - дослідження

Світ:

Вчені Кембриджського і Стенфордського університетів з'ясували, що профіль користувача в Facebook, складений на основі "лайків" і відміток "подобається" описує його особистість краще, ніж навіть найближчі люди, включаючи батьків і партнера.

Дослідники вивчали особистості людей на основі опитувальника, який заповнили 86 700 користувачів соцмережі. Після цього вони сформували модель їх особистості і запропонували родичам опитаних також оцінити своїх близьких. Результати виявилися страшними навіть для вчених.

Після порівняння результатів виявилося, що комп'ютер описує особистість людини краще, ніж його колеги по роботі після аналізу 10 "лайків", ніж друг - після 70 "лайків", ніж родич - після 150 "лайків", і ніж чоловік/дружина - після 300 "лайків".

У середньому опитані користувачі ставили по 227 відміток "подобається". В якості критеріїв для оцінки особистості людини виступали такі риси характеру як екстраверсія, доброзичливість, сумлінність, невротизм і відкритість досвіду.

Робота була опублікована в журналі досліджень Національної академії наук. Вона заснована на дослідженні 2013 року, яке доводить, що на основі "лайків" користувачів в Facebook можна досить точно передбачити їх IQ, політичні погляди і сексуальну орієнтацію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи