Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Індустріальна реформа від Яценюка це сміх крізь сльози — Новак

Спецтема:

Арсеній Яценюк оголосив про перезавантаження промислової політики. Мова йде про формування внутрішнього ринку замовлень для промпідприємств. Водночас, експерт з питань економіки Андрій Новак вважає, що таку заяву прем'єра можна розглядати тільки в рамках передвиборної кампанії.
 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про необхідність переглянути промислову політику України. За його словами, основною метою у цьому напрямку має стати формування внутрішнього ринку замовлень для промислових підприємств України. Саме такий напрямок в роботі дасть можливість залучити кошти для оновлення та модернізації виробництва, вважає прем'єр-міністр. Більше того, Айварус Абромавічус спільно з іншими керівниками відомств повинен розробити окрему програму змін для Східної України.

Ось, як прокоментував ініціативу уряду голова Комітету економістів України Андрій Новак.

— Дивно це чути від людини, яка півтора роки працює на посаді прем'єра і тільки зараз доручає змінювати великий напрямок роботи політики. На сьогодні це виглядає досить кумедно, смішно, але це вже сміх крізь сльози. Я думаю, що зараз така заява виникла суто в контексті виборчої кампанії, в яку ми вже вступили. Фактично через два місяці будуть місцеві вибори і, безумовно, зараз провладні політичні сили будуть намагатися демонструвати шалену активну діяльність. Тільки так можна розглядати це доручення про розробку нової промислової політики.

Якщо зміну промислової політики він зводить лише до формування внутрішнього попиту, то найпростіший механізм, який є в руках прем'єра — це держбюджет та місцеві бюджети. І щоб дійсно активізувати внутрішній попит, зокрема, через держзамовлення, то достатньо, щоб це все було відображено в проекті бюджету на наступний рік. Коли ми побачимо проект бюджету на 2016 рік від Кабміну, то буде зрозуміло — чи закладена хоч якась зміна промислової політики для активізації внутрішнього попиту.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Айварус Абромавічус - це жарт такий, чи у нас дійсно так високого посадовця звати? Якщо так, то краще б яйцеголовенький наш почав кампанію з "виправлення імен".

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Айварус Абромавічус - це жарт такий, чи у нас дійсно так високого посадовця звати? Якщо так, то краще б яйцеголовенький наш почав кампанію з "виправлення імен".

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"