Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Країни Балтії відмовляються воювати проти ІД в одній коаліції з РФ

Спецтема:

Відповідну заяву зробили 20 листопада на зустрічі у Паланзі президенти Латвії, Литви та Естонії.

15111903r.jpg

Президент Литви Даля Грібаускайте
Президент Литви Даля Грібаускайте

Країни Балтії не будуть приєднуватися до коаліції Заходу проти терористичного угрупування "Ісламська держава", якщо до її складу увійде Російська Федерація. Відповідну заяву зробили 20 листопада на зустрічі у Паланзі президенти Латвії, Литви та Естонії.

"Литва не буде брати участі ні в одній нової коаліції, в якій Росія бере участь або хоче брати участь. На сьогоднішній день Росія окупувала територію однієї країни і веде воєнні дії на території двох країн, України і Грузії", - заявила на зустрічі президент Литви Даля Грібаускайте.

Погодились з позицією литовського лідера президент Естонії Хендрік Ільвес і президент Латвії Раймонд Вейоніс.

"Нам треба серйозно обміркувати створення будь-якої коаліції, в якій буде такий агресор, як наш сусід", - додав він.

За словами Вейониса, ситуація в Європейському союзі і близько його південних кордонів не повинна відволікати уваги від українського питання.

"Наше спільне завдання - зберегти питання про Україну високо на порядку денному ЄС до тих пір, поки мінські угоди не будуть повністю виконані", - сказав Вейоніс.

19 листопада США заявили про зміну тактики боротьби з ІД після паризьких терактівСША очолюють антитерористичну коаліцію, яка бореться з ІД. РФ також задіяна у боротьбі з терористами ІД, однак діє відокремлено від США. У Вашингтоні не виключають військового співробітництва з російською стороною.

Увечері 13 листопада Париж потрясла серія кривавих терактів, які забрали життя 129 осіб. Відповідальність за атаки взяли на себе терористи ІД.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи