Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що криється за раптовим приїздом Оланда та Меркель до України

Категорія:

Спецтема:

Приїзд в Україну держсекретаря США Керрі та спонтанний візит президента Франції Олланда і канцлера Німеччини Меркель – сьогодні  топ-тема, яку обговорюють в Україні, Росії та Європі.  

Ось, що пише відомий дипломат і громадський діяч Богдан Яременко на своїй стоінці у Фейсбук:

«Про що сказали Порошенко і Керрі на прес-конференції. Порошенко достатньо детально виклав порядок денний переговорів. Широке, фактично повне коло питань. І реформи, і боротьба з корупцією, і Савченко, і війна з Росією - усі аспекти.

Керрі окрім загальних заяв про підтримку українського народу, уряду і Президента, говорив лише про мирне врегулювання на Сході.

Очевидно, що тактичний план такий - усім гуртом навалитися завтра на Путіна, а потім зустрітися в Мюнхені на форумі з питань безпеки і підвести підсумки.

Стратегічно  так і залишилось незрозумілим, чим США, Франція та Німеччина переконуватимуть Путіна відмовитися від своєї політики.

Звичайно, такі речі не можуть розголошуватися напередодні зустрічі. Але вже через пару днів, зваживши на дії Росії, ми зрозуміємо чи було це "останнє китайське дипломатичне мирне попередження" переконливим".

А ось погляд з Парижа відомої української журналістки Алли Лазаревої:

«Читаю у Фігаро про експромт-візит до Києва Меркель та Олланда. Виявляється, солодка парочка вже кілька днів готує, спільно з Путіним, якусь цидулку - чергові ''мирні пропозиції стосовно федералізації України''. Наша пісня гарна, нова... Між рядками добре читається, що Чіп і Дейл рвонули навздогін за Керрі, щоб не дати йому продати Україні американську зброю. За фактом, у цьому конкретному випадку, наші герої працюють на Путіна, хоч їхні канцелярії цього не визнаватимуть публічно. Переговори про Україну за її спиною - ще один шедевр мудрої зовнішньої політики ЄС. І теж не оригінальний...» 

Цікаво, що Керрі навіть не знав про раптовий "вояж" Меркель з Оландом. А узнав він тільки in the afternoon. 

Відома російська вчена-політолог Лілія Шевцова так прокоментувала їхній візит в Україну:  

«Меркель і Олланд з терміновим планом. Пора вже! Можливо, в обох столицях перейнялися навіть не Маріуполем і сепаратистським напором, а тим, що Америка може дійсно почати постачати зброю Україні. Втім важливіше інше: умови компромісу в ситуації, коли у Москви і Києва різне розуміння перемоги та її ціни. Якщо Меркель з Олландом схвалюють нову розділову лінію (це згоду на окупацію нової території ДНР і ЛНР) і висувають принцип територіальної цілісності України (отже, ДНР і ЛНР залишаються в рамках України) - це прийняття умов Москви. Але що отримує Україна? Як вирішити три проблеми:

1) умови входження ДНР і ЛНР до складу України таким чином, щоб не підірвати її державність зсередини?

2) як забезпечити закриття кордону між Росією і Донбасом?

3) хто буде платити за відновлення Донбасу? Почекаємо до завтра і подивимося, у що виллється компроміс».

Є багато такого, чого ми не знаємо напевне. Але здогадуємося, що зараз в Україні вирішуються питання величезної ваги. Геополітична ситуація у світі тепер залежить від України. Справді, це і є Гартленд на «великій шахівниці», за який борються геополітичні гравці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Україна має великого внутрішнього ворога - фарисеї, які все життя живуть брехнею. Поки ми їх не подолаємо, Росія чи хто інший, будуть складати нам небезпеку. Це і є головним завданням України в поточний момент.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Кубло паразитів так і в'ється біля нашої країни..Кожен хоче відкусити собі шмат від українського пирога поки народ ще не пробудився до повного розуміння ситуації...А "наша влада" підіграє усім окрім нації, на шиї якої сидить...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Невже незламність духу наших воїнів на сході,ламає плани світових лідерів...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Європа дуже боїться путіна. Вона готова розплачуватися за свій комфорт суверенітетом України. Нам необхідна відповідна зброя для захисту від російського варвара. США поки не визначилася з цього питання. Уряду необхідно вимагати від США військової допомоги згідно Будапештського протоколу.

Радіймо!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Україна має великого внутрішнього ворога - фарисеї, які все життя живуть брехнею. Поки ми їх не подолаємо, Росія чи хто інший, будуть складати нам небезпеку. Це і є головним завданням України в поточний момент.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Вирішують хто буде володіти Україною.Ідеальним було б звернення Українського Народа до Американського з озвученням реальних проблем(звісно не устами можновладців) .Тим самим можна визначити хто є ХУ.Хороша і велика робота для соціальних мереж,там же і сформувати звернення.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.