Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У столиці перейменують вулицю на честь Івана Миколайчука

У рамках урочистостей з нагоди 75-річчя від дня народження видатного актора, режисера і сценариста Івана Миколайчука на його честь перейменують вулицю в Києві.

Про це у своїй програмі "Про культуру" в ефірі Українського радіо повідомив Міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"У Києві з'явиться вулиця імені Івана Миколайчука – швидше за все, замість вулиці Серафимовича, на Лівому березі. Це та вулиця, де стоїть будинок, у якому протягом останніх років свого життя жив Іван Миколайчук. Розпочнемо будівництво пам'ятника йому там же, у скверику поруч з будинком. Будемо намагатися зробити це разом з київською владою якомога швидше, але ж треба і конкурс провести, щоб усе було до ладу зроблено. Те саме треба зробити й у Чернівцях і у рідному селі актора – Чорториї Чернівецької області. А у Києві 17 червня відбудеться великий урочистий вечір", - розповів Кириленко.

15 червня 2016 року Миколайчуку виповнилося б 75 років. Мінкульт готує урочистості до 75-річчя від дня народження Миколайчука.

Зокрема, передбачено проведення в місті Києві урочистого вечора, тематичних конференцій, засідань, круглих столів та інших заходів, присвячених вшанування пам’яті видатного українського кіномитця. По всій Україні та за кордоном відбудуться ретроспективні покази фільмів за участі Івана Миколайчука, йдеться у повідомленні на офіційному сайті Міністерства культури України.

На батьківщині Миколайчука  у с. Чортория Чернівецької області заплановано побудовати музейний комплекс Івана Миколайчука, а також зробити капітальнийо ремонт  і технічне переоснащення кінотеатру його імені. 

 

 

Наші інтереси: 

Київ потроху робиться більш українським.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Вулицю на якій я мешкаю теж перейменували в вулицю Івана Миколайчука, була Островського

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Вулицю на якій я мешкаю теж перейменували в вулицю Івана Миколайчука, була Островського