Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Український історичний фільм «Дримба», об’єднавшись – реальний!

Міжнародний благодійний Фонд «Планета взаємодопомоги» анонсує проект, мета якого: посприяти розвитку українського кіновиробництва та об’єднавши зусилля створити унікальний фільм «Дримба» (автор сценарію - Андрій Руденко, автор ідеї та виконавець головної ролі Олександр Зорін). Це повнометражна художньо-історична драма, яку запускає в роботу Творче об’єднання «Lelekafilm».

МБФ «Планета взаємодопомоги» шукає меценатів, спонсорів та благодійників для його створення.

Важливість: за останні 20 років в Україні було випущено лише 5 національних кінофільмів, в той же час кіноринок перенасичений не зовсім якісною кіно продукцією. Після пострадянського застою першими на ноги стало кіновиробництво в Росії, багато в чому завдяки підтримці держави. На щастя, наш уряд усвідомив трагічність становища українського кіно, і для підтримки розвитку був прийнятий закон про звільнення від оподаткування українського національного кіновиробництва, який введено в дію з 1 січня 2011року. Подібне нововведення відкриває великі можливості для реалізації наших задумів – зняти якісне національне кіно.

Перший практичний крок – це створити український фільм на гідному світовому рівні, який буде показаний в кінотеатрах багатьох країн.

Чому саме фільм «Дримба»?

Сценарій фільму висвітлює події, пов’язані з битвою під Хотинською фортецею в 1621 році. Турецький султан Осман II, що мріє про славу великого воїна, потрапляє під вплив візиряна, який нав’язує молодому амбітному цареві ідею завоювання світу: «Той, хто володіє центром Європи – володіє всім світом»

Дримба – головний герой, професіональний воїн, козак, поборник православної віри. Йдучи по життю він має такі переконання: справжній воїн повинен присвятити себе Богу, служити своїй країні, а радість знаходити в перемозі над ворогом. Кредо Дримби: «Рабів до раю не пускають», а свобода – найцінніше його надбання.

У цьому фільмі яскраво зображено багатий український фольклор, побут та військові традиції лицарів козацького ордена Запорозької січі. Особливо хотілося б відзначити, що в цій історії вперше буде зображено козацький стиль ведення бою: володіння холодною і вогнепальною зброєю, майстерністю верхової їзди, бойовий стиль Спас, Гопак, Крір (століттями був засекречений у національних танцях), який є унікальним і ще незнайомий світовому кінематографу.

Висвітлений період фільму –це час боротьби всього європейського співтовариства з загальним ворогом. Тому режисери працюють над залученням інших країн таких як Німеччина, Росія і Польща, до цього проекту, запрошення знаменитих акторів цих країн дозволить автоматично привернути світового глядача.

Цей фільм розрахований на широку категорію глядача.

Жанр: історичний, драма, бойовик, пригоди, вікова категорія від 12 років.

Творча група має досвід і зв’язки з усіма учасниками процесу кіновиробництва, зокрема підтримку Українського козацтва, таким чином, витратна частина буде мінімальною в порівнянні з аналогами російських і європейських кіновиробництв, які з 2000 року для зниження собівартості свого продукту користуються послугами професіоналів з України.

Особливість фінансової моделі фільму «Дримба» в тому, що вона здатна об’єднати зарубіжний ринок та кіноринок пострадянського простору з максимальною вигодою для інвесторів. Фільм буде однаково зрозумілий і привабливий як для вітчизняної, так і зарубіжної аудиторії, що має всі складові для того, щоб стати блокбастером, а головне – дозволить отримати запланований прибуток, що перевищує собівартість продукту в десятки разів.

Що вже зроблено?

готовий сценарій, зареєстровані права;
розроблений кошторис з КПП (надається на прохання зацікавлених осіб);
знайдено підрядників, які мають десятирічний досвід у виробництві фільмів;
узгоджено підтримку Українського козацтва (костюми, зброя, коні, локації).

Перспективи:

В майбутньому планується створення трилогії, серіалу, комп’ютерної гри, коміксів та виробництво комерційної продукції (іграшок, сувенірів із зображенням головних персонажів фільму).


Шановні друзі, об’єднаймо зусилля для створення цього фільму!

Навіть невеличкий вклад в створення цього фільму дасть можливість відчути Вас його автором, не будьте байдужі – створіть свій образ Дримби!

«Пориньте крізь призму історичних подій та відкрийте для себе важливість кожної особистості у досягненні спільної мети – усвідомити себе частинкою великої нації».

Важлива інформація для спонсорів та меценатів:

Згідно нового Податкового Кодексу України розділ III стаття 138 п.10.6. Спонсори та меценати кінематографа, незалежно від їх організаційно-правового статусу та форми власності, можуть включати до складу витрат вартість коштів або вартість майна, добровільно перерахованих / переданого на користь резидентів для цільового використання з метою виробництва національних фільмів до 10% оподатковуваного прибутку за попередній податковий рік. Таким чином, вкладаючи кошти у виробництво національних фільмів, спонсори та меценати кінематографа не тільки легально уникають оподаткування, але й надають можливість своїм фінансам працювати і приносити прибуток, отримуючи додаткову рекламу і піднімаючи на новий рівень авторитет і престиж компанії, що знову ж таки сприяє збільшенню грошового потоку і збільшення прибутку...

Для того, щоб підтримати створення цього фільму та отримати більш детальну інформацію, натисніть тут – http://planetofsupport.org/ua/projects/unikalniy-ukrayinskiy-istorichniy-film-drimba-2

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Як проставити на синій смужці над публікацією Світ чи тему?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Як проставити на синій смужці над публікацією Світ чи тему?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)