Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС тисне на Україну, щоб вона поступилася Путіну і терористам

Спецтема:

Німеччина і європейські союзники тиснуть на Україну з метою прискорити виконання так званих мінських домовленостей. Про це пише Financial Times. За даними видання, представники країн Євросоюзу вважають, що це дозволить уникнути відновлення агресії з боку Росії.

Як заявив керівник програм Східної Європи та Центральної Азії в Німецькому товаристві зовнішньої політики Штефан Майстер, німецькі чиновники спілкуються з обома сторонами конфлікту на сході України, але частіше з Києвом, так як якщо українці не роблять того, що необхідно, росіяни завжди знайдуть можливість відновити конфлікт.

Берлін побоюється, що Київ затягує з децентралізацією, заявляючи про намір спочатку провести місцеві вибори в Донбасі, підкреслює видання. Як відзначають європейські дипломати, проведення місцевих виборів на підконтрольних ополченцям територіях дійсно передбачено мінському угодами, однак, згідно з документом, вони можуть відбутися і після децентралізації.

FT також наводить слова британського чиновника, який вважає, що Україна повинна виконати свою частину мінських угод, щоб у Росії не було можливості критикувати Київ.

Видання підсумовує, що ЄС таким чином намагається послабити напружені відносини з російським президентом Володимиром Путіним, навіть якщо це викличе роздратування у української влади.

  • Сьогодні, 27 квітня в Києві проходить саміт ЄС-Україна, в рамках якого представники європейських союзників повинні представити свою позицію з приводу рішення українського конфлікту.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи