Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З 26 травня вводиться заборона на вивезення продуктів з Криму

Спецтема:

Обмеження стосуються пшениці, борошна, олії, цукру, гречки, яєць, спирту, м'яса, молока, ковбаси, консервів, а також  молока і молочних продуктів.

З понеділка, 26 травня, в Криму почнуть діяти обмеження на вивезення ряду найменувань продовольчих товарів. Відповідне рішення прийняло "Міністерство аграрної політики та продовольства Республіки Крим".

Обмеження на вивезення продуктів в Україну і регіони Росії вводяться "з метою забезпечення продовольчої безпеки в Криму", - сказано в рішенні. Обмеження стосуються продовольчої пшениці (3, 4, 5 класів), борошна, олії, цукру, гречаної крупи, яєць, етилового спирту, м'яса і м'ясопродуктів, молока і молочних продуктів, ковбасних виробів, м'ясних консервів.

Раніше Міністерство аграрної політики і продовольства Криму пояснило причину підвищення цін на ряд продовольчих продуктів на півострові тим, що російські підприємці закуповують продукти і вивозять їх в Росію. При цьому ціни в Росії в середньому на 30-40% вищі за різними товарними позиціями, ніж в Криму і Україні.

Нагадаємо, Росія закрила Крим для українських продуктів. З 17 травня на контрольно-пропускних пунктах на кордоні Криму з материковою Україною нелегітимною владою півострова не було пропущено жодної машини з українськими продуктами, що поставляються в АРК.

Постачальникам українських продуктів оголошено, що надалі на постачання кожного виду продукції потрібно буде отримувати дозвіл кримського відділення Росспоживнагляду. У той же час, ще неясно, хто саме повинен отримувати дозвіл - виробники або постачальники.

Раніше повідомлялося, що з суботи російські КПП на пунктах пропуску в Крим відмовляють у ввезення молочної продукції з території України. Ввезення молочної продукції українських заводів на територію АРК був заборонений Росспоживнаглядом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи