Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗМІ: немає гарантій, що мир вдасться втримати

Категорія:

Спецтема:

Financial Times пише про Мінські мирні переговори як останній шанс на перемир’я в Україні., Washington Times - про постачання зброї до України, а  Daily Mail - про моду на українські страви у Великій Британії. 

 

15021203r.jpg

Політики зустрілись увечері 11 лютого в Мінську. Переговори завершилися о півдні 12 лютого

За словами авторів Financial Times, зустріч лідерів у Мінську стала кульмінацією шаленого тижня дипломатії, який минув на фоні боїв у східній Україні.

"Ставки на переговорах високі. Неспроможність домовитися про перемир’я підсилить заклики у Вашингтоні озброїти Україну. Франція і Німеччина побоюються, що цей крок посилить війну".

"Навіть якщо мир буде досягнуто, не існує гарантії, що його вдасться втримати, адже перемир’я підписане у Мінську 5-го вересня було порушене безліч разів", - пише видання.

На думку New York Times, незважаючи на зниження прибутку від експорту нафти, знецінення валюти і економічний спад, на переговорах у Мінську президент Путін все одно триматиме в руках вирішальні карти.

Місяцями європейські лідери відкидають можливість військового вирішення конфлікту в Україні і закликають сторони знайти дипломатичне рішення. Але у Мінську їм довелося зіткнутися з реальністю – пан Путін має перевагу саме тому, що готовий використовувати військову силу, щоб отримати дипломатичні результати, зазначають автори.

Прірва між наполегливою європейською дипломатією і підходом Володимира Путіна до України, який поєднує в собі періодичні заклики до миру з неофіційними постачаннями російської зброї для сепаратистів, змушує Брюссель і Москву "грати у зовсім різні ігри". Так вважає експерт Аманда Пол з дослідницького центру European Policy Group.

"Путін здатен нас переграти, тому що він знає нашу крайню межу. Він знає, що ми не будемо вводити війська. Він знає, що навіть якщо США вирішать надіслати зброю, Росії стане сил перемогти Україну",- заявила пані Пол.

"Натомість, ми гадки не маємо, яка крайня межа Путіна. Він свої карти не розкриває – а Захід розкриває. Якщо військового вирішення немає, тоді нам слід принаймні змусити Росію губитися в здогадах", - підсумовує пані Пол.

У листі до Washington Times полковник США у відставці Домінік Нарджел критикує небажання надавати озброєння Українській армії.

"Володимир Путін бачить Обаму і Ангелу Меркель слабкими", - пише автор.

"Ліві в Німеччині не хочуть образити Росію відправкою зброї в Україну. Проте вони не проти ображати країни Балтики та інші держави, не роблячи цього", - вважає пан Нарджел.

Він вважає, що "антиукраїнські комуністи" з колишньої східної Німеччини та соціалісти виступають проти передачі зброї США в Україну. "Вони ігнорують той факт, що росіяни вбили 5400 українців, водночас підписуючи угоду за угодою," - каже автор.

Полковник Нарджел вважає, що для російського президента Володимира Путіна "угоди нічого не означають, адже він бачить слабкість президентів Обами і Олланда та пані Меркель".

"Ці лідери прагнуть підписання паперових обіцянок, які пан Путін радо підписує, у той час як російські війська захоплюють все більше земель у східній Україні", - додає він.

Україна потерпає від війни і протягом року не сходить з перших шпальт, пише Daily Mail. Проте зараз країна стає відомою не через це. Українська кухня – останній писк моди у Великій Британії, пише видання.

Цього року світ побачить кулінарна книга під назвою "Мамушка" авторства українки, що живе в Лондоні – Олі Геркулес, де пані Оля опублікує свої родинні рецепти.

Серед популярних страв автори називають голубці, або "капусту, фаршировану яловичиною, свининою, рисом, морквою і барбарисом".

Видання також радить спробувати вареники з начинкою із фруктів, м’яса, картоплі чи сиру.

Огляд підготувала Мирослава Сиволап, Служба моніторингу ВВС

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи