Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

128 млн. американців - на урядових програмах. Чи виживе Америка як світова наддержава?

З 1988 по 2011 рік витрати на федеральні урядові програмами виросли на 180 відсотків, при тому, що всього на 62% збільшилося число осіб, зареєстрованих у зазначених програмах, а на 27% зросла чисельність населення.
Щойно прочитав вражаючу доповідь моїх колег Патріка Тайрела і Вільяма Біча, підготовлену для Центру аналізу даних Фонду «Спадщина». Це справжнє одкровення для кожного по обидві сторони Атлантики, хто дбає про майбутнє Америки як наддержави у світі.

Тайрел і Біч на основі аналізу Бюро перепису населення США, що вийшло в березні 2011 року, вказують на те, що більш, ніж двоє з п’яти американців в даний час живуть на державні програми.

Число людей, які отримують допомогу від федерального уряду в Сполучених Штатах зросла з 94 млн у осіб в 2000 році до більш, ніж 128 мільйонів чоловік в 2011 році. Це означає, що 41,3 відсотка населення США в даний час сидять на федеральній програмі уряду.

Також викликає занепокоєння і темпи зростання витрат на ці програми федерального уряду: з 1988 по 2011 рік витрати на федеральні урядові програмами виросли на 180 відсотків, при тому, що всього на 62% збільшилося число осіб, зареєстрованих у зазначених програмах, а на 27% зросла чисельність населення.

Такий рівень витрат просто непідйомний. У 2010 році понад 70 відсотків всіх федеральних витрат йшли на програми утримання. І в найближчі роки ця цифра, ймовірно, стане ще більшою, при цьому кількість американців, які проходять хоча б по одній федеральній програмі, збільшується більш, ніж в два рази швидше, ніж чисельність населення США.

Час для реформи програм утримання вже настав. Проблема полягає в надмірному державному субсидуванні і надмірному переміщенні багатства від платників податків до тих, хто платить все менше і менше податків. В остаточному підсумку, розподіляючи наявне багатство навколо, уряд не створює нового.

Що стосується заборгованості, Америка впевнено рухається до фінансового краху, маючи державний борг, який вже перевищує 100 відсотків ВВП. При цьому федеральний борг перед зовнішніми кредиторами повинен за прогнозами перевищити 100 %в ВВП США до 2024 року.

Згідно з цифрами 2012 року, співвідношення держборгу Америки до ВВП дорівнює 109,8 % і перевищує аналогічний показник всієї єврозони (100,6 відсотка), а також Франції (105,1) і Великобританії (105,3). За валовим обсягом фінансових зобов’язань у відсотковому відношенні до ВВП лише Греція (181,3), Ісландія (124,7), Ірландія (123,2), Італія (127) та Португалія (125,6) випереджають США.

Якщо в загальному підході уряду США не відбудеться корінного повороту, який передбачає глибоку реформу соціальних виплат, істотні скорочення державних витрат і податків, а також повернення до політики, яка швидше сприяє, ніж перешкоджає економічній свободі, Сполученим Штатам світить похмуре економічне майбутнє з руйнівними наслідками для американського лідерства на світовій сцені і майбутнього вільного світу.

Подано з незначним скороченням. Переклад sd.org.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи