Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Генсек НАТО підтвердив, що війська КНДР розгорнуті в Курській області. Свято починається!

Категорія:

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте 28 жовтня підтвердив розгортання військових підрозділів КНДР у Курській області (РФ) і заявив, що підтримку Україні буде посилено.

24093003.jpg

Photo: Mark Rutte (Getty Images)

Рютте сказав, що 28 жовтня вранці делегація Республіки Корея поінформувала Північноатлантичну раду та інших партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні – Австралію, Японію і Нову Зеландію – про зростаючу участь Північної Кореї в незаконній агресивній війні Росії проти України. До складу делегації увійшли високопоставлені представники Національної розвідувальної служби та Міністерства національної оборони Республіки Корея, пише Interfax-Україна.

"Союзники також поділилися своїми оцінками розвідки. Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські війська були відправлені до Росії, і що північнокорейські військові підрозділи були розгорнуті в Курській області", – сказав Рютте.

Він констатував, що розгортання північнокорейських військ являє собою "значну ескалацію триваючої участі КНДР у незаконній війні Росії", "чергове порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, так само як і "небезпечне розширення війни Росії".

"НАТО закликає Росію і КНДР негайно припинити ці дії. Поглиблена військова співпраця між Росією і Північною Кореєю становить загрозу як для індо-тихоокеанської, так і для євроатлантичної безпеки. Вона підриває мир на Корейському півострові та підживлює війну Росії проти України", – деталізував генсек НАТО.

Рютте нагадав, що Пхеньян уже поставив Росії "мільйони одиниць боєприпасів і балістичних ракет, які підживлюють великий конфлікт у серці Європи та підривають глобальний мир і безпеку".

"Натомість Путін надає Північній Кореї військові технології та іншу підтримку для обходу міжнародних санкцій. Це акцентує важливість згуртування демократій, щоб відстоювати наші цінності та протистояти нашим спільним викликам безпеці. Але відправлення північнокорейських військ до Курська також є ознакою зростаючого відчаю Путіна", – сказав він.

Генсек уточнив, що у війні Росії проти України вже були вбиті або поранені понад 600 тис. російських солдатів. "Він не в змозі продовжувати свій наступ на Україну без іноземної підтримки. Це тому, що українці б'ються з мужністю, стійкістю і винахідливістю. Союзники з НАТО продовжать підтримувати вільну і демократичну Україну, тому що безпека України – це наша безпека. Сьогодні ми обговорили необхідність подальшого посилення військової підтримки України. Ми активно консультуємося в межах альянсу, з Україною і з нашими партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні з цих питань. І ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією", – додав Рютте.

Він також поінформував, що сьогодні у нього заплановані телефонні розмови з президентом Республіки Корея і міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Нагадаємо, зараз тривають масштабні ядерні навчання НАТО, які Марк Рютте оголосив 10 жовтня. Вони триватимуть до президентських виборів в США.

Наші інтереси: 

Чекаємо на участь НАТО у цій війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи